WRC-legend kavatseb tänavu veel korduvalt MM-sarjas rajale tulla

Toimetas Karl Juhkami
Copy
François Delecouri stiilinäide Monte Carlos.
François Delecouri stiilinäide Monte Carlos. Foto: IMAGO/JEAN-MARIE FARINA/IMAGO/PanoramiC/Scanpix

Monte Carlo ralli pakkus paljudele põrinasõpradele nostalgitsemisvõimalust, kui WRC2-klassis tuli starti ka Prantsusmaa legend François Delecour.

Delecour, kelle parimad ajad jäid 1990ndate aastate keskele ning tipnesid 1993. aastal MM-sarja teise kohaga, platseerus hooaja avaetapil WRC2-klassis kümnendaks, WRC Masters arvestuses noppis prantslane aga esikoha.

Taas võidumeki suhu saanuna kavatseb 60-aastane Delecour tänavu veel MM-sarjas starti tulla. Kuigi täpne plaan on veel välja töötamisel, sihib ta viit või kuut rallit.

«Töötan selle nimel, et veel kilomeetreid vöö vahele saada. Äkki Korsika, äkki Portugal, igatahes tahaksin ma seda autot ka kruusal proovida,» sõnas Škoda Fabia RS Rally2-masinat roolinu.

«Loodan, et see kõik ka õnnestub. Eesmärk oleks sõita viis või kuus rallit. Ma usun, et see on võimalik,» jätkas Delecour usutluses DirtFishile. 

Muideks, Monte Carlo rallil soovinuks mees tegelikult startida Rally1-autoga, kuid M-Spordi meeskonnal polnud talle paraku võimalik masinat pakkuda. Selle vea ihkab Delecour parandada aga järgmisel aastal, kui kavatseb ennast Monte Carlo ralliks üles anda 25. korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles