Lund küll ei saja, kuid Rovanperä pole ikka rõõmus

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä Foto: IMAGO / Nikos Katikis

Rootsi MM-rallil palvetavad esimesena rajal tuhisevad sõitjad üldjuhul selle nimel, et võistlusnädalavahetusel lund ei sajaks. Selles mõttes näib Kalle Rovanperä olevat piisavalt kirikusse küünlaid viinud. Ent see ei tähenda, et valitsev maailmameister tingimustega päris 100 protsenti rahul oleks.  

«Lund on siin küll palju, kuid olud pole nii jäised kui mullu. See tähendab, et osa lumevalle pole väga tugevad. Reede tõotab tulla meile keeruline, olgugi et laias laastus näivad siinsed katsed päris heas seisus olevat,» vahendab rallit.fi Rovanperä rallieelseid mõtteid. 

«Ma ootasin siiski vähe paremat. Eelmine aasta oli parem esimesena rajale minna. Reedesed katsed kulgevad metsateedel, mis on päris halvas seisus, kuivõrd kõik on pehme ja pudrune. Juba esimesel läbimisel on seda halb sõita ja teisel, kui historic-autod on sõidujoone täiesti segamini ajanud, on asi veel hullem,» jätkas soomlane. Ta läheb starti sellegipoolest ainult ühe mõttega: võita. 

«Võit on iga ralli eel minu siht, mistõttu on see lähtekoht ka siin. Eks ole näha, kuidas me reede üle elame ja kas püsime pärast seda veel esikoha konkurentsis või mitte. Endasse tuleb alati uskuda ning tegelikult on auto ka testidel väga hea olnud. Kui auto ja mees on piisavalt head, siis loodetavasti kihutame ka võidu nimel,» lõpetas Rovanperä. 

Siinkohal meenutuseks-selgituseks, miks sõitjad ei taha Rootsi MM-ralli aegu lumesadu. Nimelt ei sõida lumesahad vahetult enne starti katseid läbi ja seetõttu langeb tee lumest puhastamise kohustus esimestele sõitjatele. 

Eesti rallisõpradel on kahtlemata meeles 2018. aasta, kui Ott Tänaku ralli seetõttu nurja läks. Saarlane polnud muidugi kitsi seda ka välja ütlema, «tänades» korraldajaid korduvalt lumepuhastamise kogemuse eest. Sellest hakkasid kinni ka rallifännid, kes meisterdasid kärmelt mitmesuguseid pilte. Lõpetuseks meenutuseks üks:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles