Eesti laskesuusakoondises podiseb: Heldna pööras peatreeneriga tülli

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Robert Heldna tegi korraliki avavahetuse.
Robert Heldna tegi korraliki avavahetuse. Foto: Hendrik Osule / ELSF

Eesti laskesuusakoondises lahvatas Oberhofis toimuval MMil ootamatu intriigipomm, kui peatreener Fjodor Svoboda soovis viimasel hetkel stardinimekirjas teatud korrektuure teha. 

Täna toimunud 20 km tavadistantsile startisid meie meestest Kristo Siimer (lõppkoht 57.), Robert Heldna (85.) ja Rene Zahkna (90.). Veel eile õhtul eksisteeris aga variant, et Heldna asemel läheb rajale hoopis Raido Ränkel.

Lõpuks nii siiski ei läinud, kuid üheteistkümnenda tunnil tekkinud ja toimunud arutelu jättis sportlasle siiski oma jälje.

«Kogu see võistlus läks juba eilse nahka osaliselt. Võistlust, mille jaoks ma enda arust valmistusin, hakati mult käest võtma. Tekkisid mõned lahkhelid ja täna oli üldse emotsionaalselt väga raske end kokku võtta,» lausus Heldna pärast võistlust ERRi otseülekandes.

Heldna sõnul poleks teda otseselt häirinud see, kui tema asemel startinukski keegi teine, lihtsalt kõik asjad võinuks varem läbi rääkida kui tund aega enne ülesandmist. «Ütlen ausalt välja – olen eilse peale natuke kuri. Need suhted [peatreeneriga] läksid ikka päris koledaks.»

Olgu ka mainitud, et Heldna ei tegutse igapäevaselt Svoboda näpunäidete järgi, vaid kuulub ühes Susan Külma ja Tuuli Tomingasega eraldi harjutavasse TT Team'i, mida juhendab Indrek Tobreluts.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles