Jalgpallur ukrainlastele: tahan Eesti inimeste nimel öelda, et seisame teie kõrval kui vennad (1)

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Mihkel Ainsalu Ukraina klubi PFK Lvivi särgis. Selles tiimis mängis poolkaitsja 2020. aastal.
Mihkel Ainsalu Ukraina klubi PFK Lvivi särgis. Selles tiimis mängis poolkaitsja 2020. aastal. Foto: PFK Lviv

Eesti jalgpallur Mihkel Ainsalu on kindel, et mängib ühel päeval taas Ukrainas. 

Ainsalu kuulub praegu Eesti klubi Tallinna FCI Levadia hingekirja ning on tiimiga Türgis treeninglaagris, kus eile kohtuti Ukraina meeskonna Rivne Veresiga. Matši poolajapausil andis ta intervjuu kanalile Futbol 2.0.

Ainsalu intervjuu:

Ukraina pole Ainsalule teps mitte tundmatu koht. 2020. aastal esindas ta kõrgliigaklubi Lvivi ning oli enne peaaegu aasta tagasi alanud sõda sõlmimas lepingut Harkivi Metalistiga, kuid Venemaa sissetung tõmbas sellele kriipsu peale.

Ainsalu meenutas, et pidi Metalistiga sõlmima pooleteise aasta pikkuse lepingu. «Tingimused olid väga head. Tahtsin Ukrainasse tagasi minna, sest Lvivis mängides meeldis mulle Ukraina väga. Tundsin end seal koduselt. Olen kindel, et kunagi mängin taas Ukrainas,» rääkis ta.

Muide, pärast Ukrainast põgenemist rääkis Ainsalu oma teekonnast tagasi koju Postimehele pikemalt. Seda lugu saab lugeda SIIT.

Lisaks edastas Ainsalu ukrainlastele sõnumi: «Tahan Eesti inimeste nimel öelda, et seisame teie kõrval kui vennad ja toetame teid võimalikult palju. Olen kindel, et Ukraina võidab sõja.»

26-aastane keskpoolkaitsja on lisaks Levadiale kuulunud ka teiste Eesti tippklubide, Nõmme Kalju ja Tallinna Flora hingekirja. Välismaal on ta Ukraina kõrval leiba teeninud Hollandis ja Taanis. Eesti koondises on 189 cm pikkune pallur käinud platsil 13 kohtumises.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles