Erki Nool: tõeline mitmevõistluse triller, kust Risto tõmbas parima kaardi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Erki Nool juhendamas Risto Lillemetsa (paremal).
Erki Nool juhendamas Risto Lillemetsa (paremal). Foto: Tairo Lutter

Olümpiavõitja Erki Nool sai 21-aastase vahe järel taas sise-EMil medali üle rõõmustada, sest Istanbulis tõusis poodiumil alumisele astmele tema õpilane Risto Lillemets.

Lillemets kogus Türgi pealinnas toimunud seitsmevõistluses 6079 punkti, millega platseerus prantslase Kevin Mayeri (6348) ja norralase Sander Skotheimi (6318) järel kolmandaks. 

Kui paljudel sise-EMidel jäänuks sellise tulemusega medalita, siis Istanbulis rullus lahti just Lillemetsa jaoks vajaminev süžee: oli mitmeid vigastusi ja katkestamisi, mis just nui neljaks lõpuni pingutanud saarlase mesimagusa palgapäevani aitasid.

«Loomulikult oli põnevust. See oli tõeline mitmevõistluse triller, kus paljud favoriidid vigastasid jalga, mõnel mehel ebaõnnestus sooritus teivashüppes – nagu mitmevõistluses käib. Aga et kõige parema kaardi tõmbas välja Risto, see on suurepärane,» rõõmustas pronksimehe värske treener Erki Nool intervjuus ERR-ile.

Olümpiavõitja andis usutlust käheda häälega, sest oli seitsmevõistluse viimase ala, 1000 meetri jooksus selle hoolealust ergutades kaotanud. «Risto natuke aeglaselt alustas, teise ringi keskel karjusin nii, nagu torust tuli, et ta hakkaks liikuma. Natuke liiga passiivselt alustas, liiga suur risk. 1000 meetrit on liiga pisike maa, et lasta meestel liiga kaua seljataga rippuda,» ütles treener, kes sai 21-aastase vahe järel taas sise-EMi medali üle rõõmu tunda.

Nimelt tõusis Nool ise sise-EMidel omal ajal kolmel puhul poodiumile: 1996. aastal krooniti ta 6188 punktiga Euroopa meistriks, 2000. aastal oli ta 6200 punktiga kolmas, nagu ka 2002. aastal, mil kogus 6084 punkti.

Risto Lillemets (6079 punkti): 7,05 – 6.91 – 14.59 – 2.07 – 8,05 – 5.10 – 2.39,50

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles