VIDEO ⟩ «Midagi kangemat» ja ennenägematud masinad turgutasid Kriisa mängukõlbulikuks

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kerr Kriisa (nr 25) mängib teibitud õlaga.
Kerr Kriisa (nr 25) mängib teibitud õlaga. Foto: Stephen R. Sylvanie/Usa Today Sports/Scanpix

Visa Kerr Kriisa näitab tõelist võitlejahinge, rassides hooaja otsustavates mängudes vigastuse kiuste.

Arizona Wildcatsi ja Eesti koondise mängujuht sai tugeva löögi vastu paremat õlga USA ülikooliliiga Pac-12 konverentsiturniiri veerandfinaali avapoolajal. Kriisa õlg teibiti kinni, ta naasis platsile, aga korralikult visata ei saanud. 

Päev hiljem, poolfinaalis Arizona State’i vastu oli meie mees aga taas platsil. Ta mängis 29 minutit, viskas viis punkti, noppis kolm lauapalli ja andis seitse resultatiivset söötu. Esitus oli oluliselt sujuvam kui päev varem teisel poolajal. Kuidas õlg töökorda putitati?

«Nägin osasid [taastusravi]masinaid esimest korda elus. Pean kõvasti tänama [treenerit] Justin Kokoskiet, meditsiinitöötajaid, arste, kõiki,» vahendas tuscson.com Kriisat. «Nägime vaeva, ja muidugi on valuvaigistid mõnikord päris head asjad.»

Ajakirjaniku Bruce Pascoe sõnutsi olevat pallur tarbinud ka «midagi kangemat kui tavalised valuvaigistid.» Lisaks võitles Kriisa traumaga vaimselt: ta üritas valule või juhtunule mitte mõelda. 

«[Õlg] käis korra välja, käis väike krõks ja läks paika tagasi,» meenutas Kriisa õnnetut kokkupõrget Stanfordi ääremängija Brandon Angeliga. «Ma ei tea, mis see täpsemalt on. Ilmselt ongi parem, et ei tea. Ma pean vaid korvpallile mõtlema.»

Pühapäeva varahommikul kohtub Arizona konverentsiturniiri finaalis UCLAga. Homme pannakse lõplikult paika ka Märtshullusel osalevad meeskonnad ja play-off'i tabel. 

Videokokkuvõte Pac-12 poolfinaalist:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles