Tallinna MK-etapilt kõrvale jäänud Ermits: laskesuusataja on võimsam sõimusõna kui dopingupatune

Christopher Krutto
Copy
Kalev Ermits.
Kalev Ermits. Foto: Tairo Lutter

Järgmisel nädalal sõidetakse Tallinnas Lauluväljakul murdmaasuusatamise MK-sarja sprindietapp, kuhu lootis võistlema pääseda ka endine laskesuusataja Kalev Ermits. Lõpuks ta valituks ei osutunud.

Ermits lootis sarnaselt praegu Eesti laskesuusakoondisesse kuuluva Raido Ränkeliga, et neil õnnestub Tallinna MK-etapil kodupubliku ees starti tulla. Ometi otsustas suusaliit eelistada noorsportlasi ning seetõttu neile kohta ei jätkunud.

Nii Ränkel kui ka Ermits võtsid koondisest välja jäämise järel ühismeedias sõna, kus kritiseerisid suusaliidu tegutsemist.

Nüüd avaldas Ermits oma Instagrami lehel veel ühe sõnavõtu, kus avaldas nördimust, et ei saa seetõttu starti, et on endine laskesuusataja.

«Tänaseks on saanud Tallinna MK-etapist kampaania «Noored starti», mis on tegelikult väga üllas ja mõistetav, kuid oleks vaid keegi mulle MK-koondisesse mitte kuulumist kohe selliselt esitlenud, poleks täna minu kohalt ka probleemi.

Kuid jutud, et olen endine laskesuusataja ja sellepärast ei saa, teeb küll nõutuks ja tigedaks. Murdmaasuusatajate seas on juba võimsam sõimusõna laskesuusataja kui dopingupatune.

Mida kogu loost kaasa võtta? Loodetavasti õppisid paljud spordialaliidud siit nii mõndagi ning saavad rahumeelselt antud olukorda seedida, kuidas käituda, kui sama olukord tekib nende spordialal.

Ma tõesti loodan, et mõnel endisel triatleedil ei jää hiljem rattasporti suundudes kuskile kvalifitseerumata sellepärast, et enne tegi triatlonit. Või näiteks kahevõistlejal soov saada suusahüppajaks või vastupidi,» kirjutas Ermits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles