Valgevene tipptennisist ei mõista, miks paljud ukrainlased hakkasid teda äkki vihkama (3)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Arõna Sabalenka.
Arõna Sabalenka. Foto: Smg/ZUMA Press Wire/Scanpix

Maailma üks paremaid tennisiste, valgevenelanna Arõna Sabalenka tunnistas, et endiselt Ukrainas kestev sõda on tedagi oluliselt mõjutanud.

WTA tabeli teiselt reketilt uuriti teema kohta pärast Indian Wellsi finaali, kus ta kaotas 6:7, 4:6 Venemaa juurtega, Kasahstani esindavale Jelena Rõbakinale.

«Olukord on väga-väga keeruline, sest ma pole varem riietusruumis nõnda palju vihkamist kogenud,» rääkis Sabalenka. «Muidugi tuleb Instagramis näiteks pärast kaotust erinevaid sõnumeid, aga säärast viha pole enne riietusruumis olnud.»

Ta jätkas: «Mul on olnud väga keeruline mõista, miks inimesed hakkasid mind järsku põhjuseta vihkama. Selleks pole mingit alust, ma pole midagi teinud.»

Pingeid on olnud erinevaid. Sageli pole vestluse alustaja mängija, vaid mõni nende tiimi liige. Näiteks tekkis valgevenelannal sõnelus ukrainlanna Lesia Tšurenko – kes keeldus paanikahoo tõttu Sabalenkaga mängimast – treeneriga.

«Ma räägin endiselt mõne ukrainlasega, aga mõned tüdrukud on meie vastu väga agressiivsed. Hoian neist lihtsalt eemale,» lisas Sabalenka.

«Alguses tundsin end väga halvasti, sest Ukraina tüdrukud oli ikka ja jälle pahased. Aga siis sain aru, et viga pole minus. Ma pole neile midagi halba teinud. Olen päris kindel, et ka teised Venemaa ja Valgevene sportlased pole ukrainlastele midagi teinud.

Mõistsin, et need on lihtsalt emotsioonid, mida pean ignoreerima. Pean aru saama, et mina pole midagi halba teinud. Ma ei saa teiste emotsioone kontrollida.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles