M-Spordi bossi arvates on Ogier' liidripositsioon MM-sarjale kasulik

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: IMAGO/Nikos Katikis

Tõsiasi, et kõigest valitud rallidel kaasa lööv Sébastien Ogier juhib kolme etapi järel autoralli MM-sarja, on põrinasõbrad ajanud kahte leeri. Ühed leiavad, et see tuleb spordile kasuks, teised jällegi, et kahjuks. 

Kuigi Ogier jättis hooaja teise osavõistluse Rootsis vahele, õnnestus tal triumfeerida nii Monte Carlos kui ka Mehhikos, mistõttu hoiabki kolme etapi järel 56 punktiga MM-sarja üldarvestuses liidrikohta. 

Täishooaega tegevatest meestest on hetkeseisuga parim Thierry Neuville, seda 53 punktiga. Belglasele järgnevad Kalle Rovanperä (52), Ott Tänak (47) ja Elfyn Evans (44). 

Kuigi Mehhiko võidu järel hakkasid ringlema spekulatsioonid, et Ogier võib poole hooaja pealt ümber mõelda ning ikkagi rohkematel etappidel kihutada, siis prantslane on siiani jäänud truuks oma varem väljaöeldule. Ta kavatseb kihutada kaheksal MM-etapil. 

Aga kas see, et osakoormusega kihutav prantslane MM-sarja juhib, tuleb WRC-le kasuks või kahjuks? 

M-Spordi pealik Richard Millener leiab, et see tuleb sarjale kasuks. «See tähendab ju seda, et hooaja teises pooles on tiitliheitlus sedavõrd tihedam, kuna kellelgi ei õnnestu teistelt eest rebida,» sõnas ta usutluses DirtFishile. 

«Seega, jah, minu arvates tuleb see MM-sarjale ainult kasuks. Ja kes teab, kui ta juhib MM-sarja ka paari etapi pärast, siis äkki õnnestub tal [Toyota tiimipealikule] Jari-Matti Latvalale auk pähe rääkida ja tal lubatakse rohkematelgi etappidel sõita,» viskas Millener mõttekillu õhku.

WRC Promotor Simon Larkin on aga teises paadis: «Mina isiklikult pole just kõige suurem poolikute hooaegade fänn, kuid see olen ainult mina.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles