Agressorriikide võistluskeelu nõudmisele allkirja panemata jätnud Lehis: seisan ka allkirjata Ukraina sõprade kõrval! (2)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Katrina Lehis
Katrina Lehis Foto: Tairo Lutter

332 endist ja praegust vehklejat tulid välja ühisavaldusega, kus nõutakse Venemaa ja Valgevene sportlastele võistluskeeldu. Mitte ükski Eesti vehkleja allkirja ei andnud. Teema kohta võttis sõna olümpiavõitja Katrina Lehis.

Rahvusvaheline vehklemisliit (FIE) teatas märtsi esimesel poolel, et alates aprillist võivad agressorriikide sportlased taas rahvusvahelistele võistlustele naasta. Samuti on rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) öelnud, et Vene ja Valgevene sportlased peaksid saama võistlustele naasta. Nüüd pöördusid sajad vehklejad mõlema organisatsiooni poole.

Kuigi nende seas polnud eestlasi, kes oleks pöördumisele allkirja pannud, otsustas Tokyo olümpiavõitja ja pronksmedali omanik Lehis oma kommentaari anda. Ta avaldas pöördumise sotsiaalmeedias.

«Kas minu allkirjaga või ilma allkirjata, ma seisan oma Ukraina sõprade kõrval! Olen teinud seda algusest peale nii sõnas kui teos ja teen seda ka edaspidi!» teatas Lehis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles