VIDEO ⟩ Ärevad kaadrid: südameprobleemiga Argentina vutitäht haaras otse-eetris rinnust

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Sergio Agüero Manchester City särgis.
Sergio Agüero Manchester City särgis. Foto: Daniel Murphy/Imago Images / Focus Images / Scanpix

Argentina vutitähel Sergio Agüerol tuli kaks aastat tagasi südameprobleemide tõttu jalgpallikarjäärile enneaegselt joon alla tõmmata. Kuigi arütmia mehe igapäevaelu ei sega, on see siiski miski, mis teda elu lõpuni saatma jääb. Selles osas said vutisõbrad hiljuti ka karmi meeldetuletuse.

Nimelt oli Agüero külas tuntud striimeril Ibai Llanosal, kui ta ühtäkki rinnust haaras ja vait jäi. Saatejuhti tabas selle peale mõistagi šokk, millest siiski kärmelt üle sai ning uuris kohe argentiinlaselt, kas temaga on kõik hästi. 

Agüero võttis paar sekundit, hingas sügavalt sisse välja ja ütles: «Mulle tundub, et mul oli just väike arütmia.»

Striimer uuris selle peale, kas vutitähele tuleks kutsuda kiirabi, kuid Agüero raputas pead. «Ei, pole vaja. Mul on [keha küljes] sensor, mis tuvastab kõik tõsisemad probleemid ja saadab automaatselt teate arstidele.»

Pärast kerget ehmatust jätkus saade tavapäraselt. 

Agüerol avastati südameprobleem 2021. aasta oktoobris ning kuigi ta lootis esimese hooga asja ikkagi kontrolli alla saada ja vutikarjääri jätkata, siis detsembriks oli selge, et sellisel juhul oleks riskid liiga suured. 

«Olen otsustanud lõpetada jalgpallurikarjääri. See on väga raske otsus, ent pidin lähtuma arstide soovitustest. Olin väga raskes seisundis ning jumala abiga tulin sellest välja. Arstid tegid suurepärast tööd ning ma saan eluga normaalselt edasi minna, aga nende soovitus oli, et lõpetaksin karjääri. Tegin kõike, et jätkata, aga pidin tervise esikohale tõstma,» lausus jalgpallitäht toona.

Kuigi oma karjääri lõpetas Agüero FC Barcelona mängijana, siis tema suurimad saavutused pärinevad Inglismaalt, kus ta tõusis Manchester City ajaloo suurimaks väravakütiks. Tema arvele jäi Citys 390 kohtumisega 260 väravat. Argentina koondist jõudis mees esindada 101 korda ning lüüa 42 väravat. Ta võitis Argentinaga olümpiakulla ja 2021. aasta Lõuna-Ameerika meistrivõistlused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles