BLOGI ⟩ Linnamäe võitis Belgia meistrivõistluste etapi, Tänak kogus vihmastes oludes asfalditunnetust

Postimees Sport
Copy
Georg Linnamäe.
Georg Linnamäe. Foto: Facebook @belgianrallychampionship

Belgia meistrivõistluste kolmanda etapi Rallye des Ardennes'i võitsid Hyundai i20 N Rally2 masinaga kihutanud Georg Linnamäe ja James Morgan. 

Samuti vihmamärjal Belgia asfaldil kihutanud Ott Tänak ja Martin Järveoja kohta kirja ei saanud, kuna olid ralliks üles antud n-ö nullautona, kihutades võistlusväliselt. Küll ammutasid mehed kõvasti kogemust järgmist, Horvaatias toimuvat MM-etappi silmas pidades.

Kuigi Linnamäegi jaoks oli tegemist ennekõike testralliga, näitas eestlane kohe esimesest katsest peale head kiirust. Kui kahe esimese katse järel ta autoga ülemäära rahul polnud, siis esimese hoolduspausiga õnnestus eestlasel masina seadistust korrigeerida ning pärast seda talle enam vastast polnud. 

Linnamäe võitis 12 katsest lõpuks viis ning edestas samuti i20ga kihutanud Bastien Rouardi 27,2 sekundiga.

Poole ralli peal püsisid esikohaheitluses veel ka M-Spordi WRC2-klassi põhisõitja Gregoire Munster (Ford Fiesta Rally2) ja kohalik roolikeeraja Gino Bux (Volkswagen Polo GTI R5).

Bux tegi seitsmendal katsel aga ootamatult purunenud rehvi tõttu karmi avarii, Munsterit tabas järgmisel katsel tehniline probleem, mistõttu andis ära ligemale kaks minutit.

Samuti ei saanud Ardennide jalamil endast kõike välja panna kaks esimest Belgia meistrivõistluste etappi võitnud Maxime Potty (Citroen C3 Rally2), keda kimbutasid tehnilised probleemid kahel esimesel katsel.

Enne võistlust:

Kuna Belgia meistrivõistluste regulatsioonides ei ole midagi Rally1-autode kohta kirjas, võistlevad Tänak ja Järveoja Rallye des Ardennes'il nullautona. Miks meie mehed aga üldse Belgias stardivad? 

«Ilmselgelt oli mul asfaldil rohkem muresid kui kruusal, nii et ettevalmistus on suhteliselt vajalik,» selgitas Tänak Dirtfishile. «Ilmselt me väga palju ei testi. Kogume lihtsalt natuke kilomeetreid.»

M-Spordi tiimipealik Richard Millener lisas, et Belgia ralli on vajalik, et Tänak saaks Horvaatias head kiirust näidata. «Meie testipäevad on nii piiratud sel aastal, et peame nendest maksimumi võtma, kui neid kasutame. Ardennide ralli tähendab, et me saame sisuliselt teha kiire testikatse päriskatse tingimustes, samal ajal kui Ott harjub Puma Rally1ga kuival asfaldil,» lausus Millener.

Lisaks Tänakule saab eestlastest näha ka Georg Linnamäed ja James Morganit, kes tuleb rajale Hyundai i20 N Rally2-e roolis. Nemad võistlevad siis RC2-klassis, kus on end üles andnud üheksa sõitjat eesotsas Grégoire Munsteri (Ford Fiesta Rally2) ja Jourdan Serderidisega (Volkswagen Polo GTI R5).

RC1-klassi ainus sõitja on belglane Dylan Henrard, kelle istumise all on Mitsubishi Lancer Evo X R4. Teise nullautona on stardis Benjamin Dubasin, kelle istumise all on Peugeot 206.

Rallye des Ardennes'i osalejad:

Rallye des Ardennes'i osalejad.
Rallye des Ardennes'i osalejad. Foto: EWRC
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles