Eesti parimal võrkpalluril tuli eurosarja finaalis leppida hõbemedaliga

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Modena mängijad sulgemas Märt Tammearu ja teiste Roeselare mängijate rünnakuid.
Modena mängijad sulgemas Märt Tammearu ja teiste Roeselare mängijate rünnakuid. Foto: CEV

Kuigi mullune Eesti parim meesvõrkpallur Märt Tammearu ja Roeselare Knack (Belgia) võitsid tugevuselt teise eurosarja ehk CEV Cupi finaali avamängu Itaalia hiiu Modena vastu 3:0, tuli neil kodus toimunud kordusmängus ikkagi karikast suu puhtaks pühkida.

Tänu avamängu võidule piisanuks Roeselarel trofee pea kohale tõstmiseks kahest geimivõidust, ent neid paraku ei saadud. 

Kuigi kõik geimid olid tasavägised, siis kõige lähemal oli Tammearu leivaisa vastaste hammustamisele avageimis. Belgia klubil oli seal 25:24 seisul kasutada ka geimpall, kuid seda ei realiseeritud ning lõpuks vanduti Modenale alla 25:27. 

Teine ja kolmas geim kuulusid itaallastele vastavalt 22:25 ja 23:25. 

Kuna pärast seda oli seis kahe mängu kokkuvõttes võrdne, selgitati eurosarja võitja kuldses geimis. Seal ei õnnestunud Roeselarel aga nimekama vastasega sammu pidada ning Modena võitis kuldse geimi kindlalt 15:9.

Kohtumine on järelvaadatav:

Itaalia klubi mänguvankrit tassis türklasest diagonaalründaja Adis Lagumdzija, kes tõi üleplatsimehena 25 punkti (efektiivsus +21, rünnak 58%). Tomasso Rinaldo ja Earvin N'Gapeth toetasid teda mõlemad 13 punktiga. 

Roeselare resultatiivseim oli diagonaalründaja Pablo Koukartsev 21 punktiga (+17, 47%), Matthijs Verhanneman toetas teda 12 ja Tammearu 10 (+4, 43%) punktiga.

Meie nurgamees sai väga kõva tööpäeva ka vastuvõtul, nimelt pommitasid Modena mehed servidega ennekõike just teda. Tammearu numbrid: 35 vastuvõtu juures 4 eksimust ja protsendiks 34. STATISTIKA

Nõnda sai Tammearu oma teisel välishooajal kaela CEV Cupi hõbemedali, täpselt samamoodi nagu Oliver Venno 2018/19 hooajal. Korra on eestlastel õnnestunud ka vastav karikas pea kohale tõsta, seda 2013/14 hooajal, mis Pariisi Volley ridades triumfeeris Ardo Kreek.

Hooaeg Tammearu ja Roeselare jaoks sellega veel kaugeltki läbi pole, vaid nüüd jätkatakse võitlust Belgia meistritiitli nimel. Seal on pidada veel viimased vaheringi mängud, misjärel ootavad ees otsustavad sõelmängud. 

Samuti kirjutas Belgia meedia eile, et Tammearu on järgmiseks hooajaks leidnud omale uue mängupaiga, lüües käed Prantsusmaa tipu Toursiga. Midagi ametlikku selle kohta veel kommenteeritud pole, kuid nagu ikka... kus suitsu, seal sageli ka tuld.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles