Kümned tuhanded fännid nõuavad petitsiooniga Verstappenilt MM-tiitli ära võtmist

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Max Verstappen ja Lewis Hamilton.
Max Verstappen ja Lewis Hamilton. Foto: Simon Baker

2021. aasta vormel 1 hooaja lõpplahendus Abu Dhabis, kui Max Verstappenil õnnestus viimasel ringil Lewis Hamiltonist mööduda ja nõnda maailmameistriks tulla, on vaieldamatult ajaloo üks põnevamaid. Ja kõmulisemaid, sest draama tolle päeva ümber ei näi siiani kuidagi vaibuvat.  

Meenutagem, et Verstappen ja Hamilton läksid hooaja viimasele etapile vastu võrdsetel punktidel. Kuigi hollandlane võitis kvalifikatsiooni, alustas Mercedesega kihutanud Hamilton kohe tema kõrvalt ning haaras stardist juhtohjad enda kätte.

Sõidu käigus jõujooned ei muutunud ning nõnda tunduski, et britt kroonitakse kaheksandat korda maailmameistriks. Ent viis ringi enne lõppu tegi Nicholas Latifi avarii, mis tõi rajale turvaauto. 

See võimaldas Verstappenil boksis käia ja panna masinale alla uued rehvid, millega Hamiltoni püüda. Ent lükke tulemusena jäi tema ja briti vahele ka viis ringiga mahajäänut. Kuna turvaauto taga on möödasõitmine keelatud, näisid asjalood ikkagi Hamiltoni soosivat, kuid kaks ringi enne lõppu andis võistluste direktor Michael Masi mahajäänutele loa ring tagasi võtta.

Otsus, mille tulemusena kerkis Verstappen sõrmenipsust Hamiltoni tahavaatepeeglitesse.

Seejärel, viimase ringi eel, tuli turvaauto boksi ja võidusõit võis jätkuda. Värskete rehvidega Verstappen möödus Hamiltonist ja tõstis nõnda pea kohale enda esimese MM-tiitli.

Kuigi Mercedes andis pärast võistlust sisse posu proteste, lükati need kõik tagasi. Masi langes otsusest tulenevalt aga suure kriitikarahe alla ning oli sunnitud ameti maha panema.

Trall toonase duelli ümber pole aga tänaseni vaibunud, sest 82 000 vormelifänni nõuab petitsioonis jätkuvalt toonaste tulemuste ümbervaatamist.

Kuigi tõenäosus, et rahvaalgatus ka midagi muudab, on imepisike, pole viimast sõna antud teemal siiski veel öeldud...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles