Kas leinas Hyundai tuleb Horvaatiasse üldse võistlema? Lappi: keegi ei tea praegu midagi

Postimees Sport
Copy
Craig Breen 2021. aasta Horvaatia rallil.
Craig Breen 2021. aasta Horvaatia rallil. Foto: Hyundai Motorsport

Autoralli MM-sarja tabas neljapäeval valus hoop, kui Hyundai tehasesõitja Craig Breen sai Horvaatia MM-ralliks testides surma. 

Nõnda on kogu ralliringkond praegu leinas, meenutades varalahkunud iirlast. Ülemäära kaua pead aga norus hoida ei saa, sest juba järgmisel nädalal ootab WRC-sarja ees Horvaatia MM-etapp.

Ent kas Breeni leivaisa Hyundai sinna üldse kohale läheb? «Mina ei oska praegu öelda, kas see [surm] muudab kuidagi meie plaane,» sõnas tiimi teine sõitja Esapekka Lappi portaalile Rallit.fi. 

«Ma pole kindel, et keegi seda veel teab. Kõik on jätkuvalt lihtsalt veel šokis. Vaevalt keegi teab, mis nüüd täpselt edasi saab,» lisas soomlane, kes sai kamraadi surmast teada kodus perega aega veetes.

«Alguses ma ei uskunud seda, kuid eitamine ei too kedagi tagasi. Olen endiselt šokis, jalad ja käed värisevad, kuigi kuulsin sellest juba kaks tundi tagasi,» olid soomlase esimese mõtted pärast šokeerivat uudist.

Nüüd, uuesti meediaga suheldes lausus Lappi: «Selle kõige seedimine võtab aega: päevi, nädalaid, kui mitte kuid. Me ei oska seda ennustada. Eks ole näha, mis nüüd edasi saab ja kuidas järgmisele nädalale vastu minnakse.

See on kõik, mida ma oskan praegu öelda. Ma pole kunagi varem sellises olukorras olnud ega oska käituda. Praegu on peas lihtsalt palju küsimusi, kuid tõtt-öelda pole need praegu isegi olulised.»

Autoralli MM-sari jätkub järgmisel nädalal just Horvaatia MM-etapiga. Sõitjad peaksid Zagrebisse reisima nädala alguses ning recce'dega tehakse Balkanil algust teisipäeval. 

Meenutuseks, kui Markko Märtini kaardilugeja Michael Park 2005. aasta Suurbritannia rallil hukkus, jättis Peugeot meeskond ralli austusest briti vastu pooleli. Järgmisel võidukihutamisel Jaapanis oli meeskond aga taas platsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles