Vene aitas rekordmänguga koduklubi Meistrite liigas nelja parema hulka

Karl Mihkel Eller
Copy
Siim-Sander Vene.
Siim-Sander Vene. Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpallikoondislase Siim-Sander Vene koduklubi Jeruusalemma Hapoel võitis tugevuselt kolmanda eurosarja ehk Meistrite liiga veerandfinaalis 91:51 Ateena AEK-d. Seeria võideti 2:1 ja nii pääses eestlase klubi nelja parema sekka. Vene viskas 15 punkti, mis märgib tema punktirekordit Meistrite liigas.

Hapoel näitas oma võimu kohe avaveerandil, mis võideti 18:7. Poolajapausile mindi Eesti koondislase leivaisa 43:22 eduseisul. Kui kolmas veerand näis tasavägine, kuid kaldus Jeruusalemma klubi poole 16:14, siis viimasel perioodil vajutas Hapoel ikka gaasi põhja ja viskas 32 punkti, AEKi 15 vastu.

Vene viibis platsil pea 21 minutit, viskas 15 punkti, mis märgib tema rekord punktisaaki oma koduklubi eest eurosarjas. Sama palju punkte kogus meeskonnas ka Khadeen Carrington, üleplatsimees oli Vene klubikaaslane Levi Randolph 25 punktiga.

Eesti koondislase Kristian Kullamäe koduklubi Lietkabelis võitis Leedu kõrgliigas otsest konkurenti Juventust 93:91 (12:28, 36:16, 23:24, 22:23) ning jätkab neljandal kohal. Kullamäe viibis väljakul üle 20 minuti, viskas 20 punkti, noppis kaks lauapalli ja andis kolm resultatiivset söötu.

Hispaania kõrgliigas oli Eesti koondislaste Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste leivaisa Vitoria Baskonia vastamisi Obradoiro CAB-iga. Tabeli teine Baskonia võitis play-off koha eest võitlevat klubi 110:94.

Kotsar sai platsil rassida 24 minutit, viskas 15 punkti, võttis neli lauapalli ja andis ühe resultatiivse söödu. Raieste mängis 19 minutit, tema arvele kogunes kaks punkti, mis tulid vabavisetest. Max Heidegger viskas Baskonia parimana 26 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles