Breeni auto kiirus oli traagilise õnnetuse hetkel väga väike

Karl Mihkel Eller
Copy
Craig Breen Hyundai i20 WRC-autoga 2021. aasta Soome rallil, kui tema kaardilugejaks oli Paul Nagle.
Craig Breen Hyundai i20 WRC-autoga 2021. aasta Soome rallil, kui tema kaardilugejaks oli Paul Nagle. Foto: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport

Hyundai rallimeeskonna pealik Cyril Abiteboul rääkis täna eelmisel nädalal Craig Breeni elu nõudnud õnnetuse üksikasjadest. Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala teadis rääkida, et Hyundai i20 Rally1-auto kiirus oli saatusliku puuaiaga kokku põrgates vaid 33 km/h.

Latvala sõnul on Breeni surmani viinud õnnetust viimase nädala jooksul rallitiimide vahel palju arutatud. «Kõige olulisem sõnum on see, et õnnetuses juhtunu ei mõjuta ralli ohutust. Õnnetuse hetkel oli kiirus 33 km/h,» rääkis Latvala Zagrebis Soome rahvusringhäälingule (YLE).

33-aastane Breeni hukkus neljapäeval Horvaatias toimunud õnnetuse tagajärjel, kui tema Hyundai kaldus teelt välja ja paiskus vasaku esiosaga vastu puuaeda. Aiapost murdis auto küljelt salongi ning vigastas Breeni, kes suri sündmuskohal silmapilkselt.

«Tahtsin sõitjatele rõhutada, et Craigil oli olnud nii palju halba õnne, kui inimesel olla saab ja et sellele (õnnetusele – toim.) ei tasu liiga palju mõelda. Elus on lihtsalt nii, et võid jääl libiseda, pea ära lüüa ja hing lahkubki kehast,» ütles Latvala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles