Tiidrek Nurme jäi nädalavahetusel püstitatud rekordist ilma

Postimees Sport
Copy
Tiidrek Nurme.
Tiidrek Nurme. Foto: Alar Truu / kuressaarelinnajooks.ee

Tiidrek Nurme poolt 42. Kuressaare linnajooksu Sportlandi 10 km jooksus sündinud Eesti rekord on mitteametlik ega kvalifitseeru kergejõustiku edetabelisse.

Laupäeval toimunud linnajooksu võitis Eesti koondislane Nurme ajaga 29.03. Kuna 10 km raja mõõdistamise ja sertifitseerimise protsess on pooleli, ei saa võitja aega ametliku rekordina arvestada.

Kuigi Kuressaare linnajooksu 10 km raja mõõdistamisega alustati juba 2020. aastal jäi protsess tollal tänu viirusepuhangule ja mõnedele tehnilistele probleemidele pooleli. Suures osas on trass tänaseks ära mõõdistatud, täpsustamist vajab vaid viimane kilomeeter.

Sertifitseerimine on protsess, mida Eestis väga lihtne teostada ei ole. Vastava tunnistusega sertifitseerijad võib ühe käe näppudel üles lugeda. Samale probleemile viidati ka populaarses jooksuportaalis marathon100 avaldatud artiklis.

Kuressaare linnajooksu korraldajad vabandavad ennatlike uudiste pärast. Samas ei muuda rekordi mitteametlikuks tunnistamine jooksu kõrget taset ega kordaminekut olematuks, kuna jooksust sai osa üle 1500 inimese ja 10 km oli kohal Eesti paremik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles