Napoli tiitlipidustustel tapeti maffiabossi võsuke (1)

Karl Mihkel Eller
Copy
Napoli on meistritiitli kindlustamise järel langenud joovastusse.
Napoli on meistritiitli kindlustamise järel langenud joovastusse. Foto: Luigi Narici/AGF/SIPA/Scanpix

Itaalia jalgpalliklubi Napoli kindlustas endale eelmisel nädalal pärast 33 aastast pausi Serie A tiitli. Võidujoovastuses on Napolis pidutsetud terve nädalavahetuse jooksul, kahjuks lõppes see ühele 26-aastasele mehele surmaga. Nüüd on välja tulnud, et tegemist oli kohaliku maffiabossi Maurizio Costanzo pojaga.

Meistritiitli tähistamine Napolis oli metsik. Linnas lasti mitu päeva ilutulestikku ning pidu kestab ööl ja päeval. Napoli maffiabossile Costanzole kujunes see traagiliseks, sest peo käigus tapeti tema poeg Vincenzo.

Vincenzo Costanzo oli kohalikule politseile tuttav, kuna tal oli märkimisväärne kriminaalne ajalugu. Politsei kahtlustab, et Costanzo tulistati tänaval keset pidu. Ta viidi kiirabiga haiglasse, kus ta saadud vigastustesse suri. Veel kolm inimest said õnnetuse ajal vigastada.

Prokurör ja politsei uurivad praegu, kas Costanzot tulistasid konkureeriva maffiarühmituse liikmed. Spekuleeritakse, et Costanzo hukkus juhusliku kuuli läbi, sest Lõuna-Itaalias on traditsioon tähistada aeg-ajalt õhku tulistades.

Üle Napoli on pidustuste tõttu haiglasse jõudnud üle saja inimese, kes on saanud vigastada kakluste tagajärjel, aga ka ilutulestiku väärkasutamise tõttu. Kergemaid vigastusi said ka kolm politseinikku.

Napoli prefekti Claudio Palomba sõnul pole Costanzo surm jalgpallitiitli tähistamisega seotud. Sellega nõustus Napoli linnapea Gaetano Manfredi. «Tõenäoliselt kasutati lihtsalt pidustusi kattevarjuks,» ütles linnapeal.

Napoli kindlustas Itaalia meistritiitli võõrsil neljapäeval, kui mängiti 1:1 viiki Udinesega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles