BLOGI Kontaveit alustas Rooma tippturniiri ülikindla võiduga

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Guglielmo Mangiapane/Reuters/Scanpix

Anett Kontaveit (WTA 82.) alistas kõrgetasemelise Rooma turniiri (WTA 1000) avaringis ameeriklanna Alycia Parksi (WTA 49.) 6:1, 6:1. 

Kontaveit kaotas küll avasetis kohe pallingugeimi, ent murdis vastase kiiresti vastu ning tegi hiljem servimurretega seisuks 3:1 ja 5:1.

Kuigi Parks näitas väga tugevat servi – esimest pallingut lõi ta kohati 200 km/h ning teist 180 km/h – ei suutnud ameeriklanna palli kuidagi mängu saada. Nii kaotas ta ka teises setis kolmel korral pallingugeimi, suutmata ise eestlanna servi murda.

Kui Kontaveit tegi matši jooksul vaid kaks topeltviga, siis Parksil kogunes neid 11. Seevastu sai ameeriklanna kirja vaid kaks ässa ning Kontaveit ühe. Äralööke kogunes Kontaveidil 5 ning vastasel 9.

Teises ringis kohtub Kontaveit maailma 16. reketi, venelanna Liudmila Samsonovaga, kes oli avaringis vaba. Sellest tuleb naiste esimene omavaheline mäng.

Enne mängu:

Kontaveidi ja Parksi kohtumine on kavas turniiri suuruselt teise väljaku neljanda kohtumisena. Mängudega tehakse seal algust Eesti aja järgi kell 12, mis tähendab, et Kontaveiti tasub väljakule oodata alates kella 17st.

Vigastuse tõttu vahepeal mängimisest pausi võtnud Kontaveit naasis WTA-väljakutele eelmisel nädalal Madridis, kus kaotas avaringis Karolina Muchovale. Praegune Rooma turniir on praktiliselt viimane võimalus enne aasta teist suurt slämmi veidi saviliivakogemust vöö vahele saada.

22-aastane Parks jõudis Madridis kolmandasse ringi. Tänavusest aastast on tal aga ette näidata oma esimene WTA-turniirivõit: nimelt jäi ameeriklanna veebruaris alistamatuks Lyonis toimunud kõva kattega sisevõistlusel. 

Omavahel pole Kontaveit ja Parks varem kohtunud.

Edu korral läheks Kontaveit teises ringis vastamisi 24-aastase venelanna Ljudmilla Samsonovaga (WTA 16.). Ülimalt eduka turniiri korral on võimalik ka vastasseis Kaia Kanepiga.

Nimelt loositi eestlannad Roomas esimesse tabeliveerandisse ehk kui mõlemad suudavad neli matši võita, siis kohtuksid nad veerandfinaalis. Samas tabeliveerandis jahib turniirivõitu maailma esireket, poolatar Iga Swiatek ja 9. asetusega Maria Sakkari (WTA 8.).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles