CORNER 1 ⟩ Helesinisel Hondal helesiniste unistuste poole – stuudios motoäss Hannes Soomer

Postimees Sport
Copy
Hannes Soomer.
Hannes Soomer. Foto: Dino Eisele/IDM

Eesti on uhke motovõidusõidu traditsiooniga riik ja kuigi ala populaarsus on pärast Kalevi Suursõite kõikunud, on meil alati leidunud säravad tsiklitaltsutajaid, kes ala elus hoiavad. Sestap on Corner 1-l hea meel stuudios tervitada selle üht säravaimat näidet, Superbike ässa Hannes Soomerit.

Üheskoos visatakse pilk peale Soomeri juba nelja-aastaselt alanud motikateekonnale, mis on toonud endaga kaasa edu ja tiitleid nii Eesti kui ka maailma tasemel. Seda enam, et tegelikult on asjad alles hoogu kogumas.

Saates tuleb juttu Saksamaa Superbike meistrivõistlustest (IDM), kus Soomer tänavu Enemat Enos Motorsport nimelise tiimiga osaleb ja kohe debüütvõistlusel poodiumile jõudis, ja sellest, kuidas seesama ettevõtmine on tegelikult osa suuremast plaanist sama tiimiga Superbike MM-ile välja jõuda.

Kui hirmutavalt lähedal on Soomeri nullist võistluskõlblikuks ehitatud helesinine Honda Moto GP bike'ide kiirusele? Kuidas on üldse nullist Superbike tiim kokku panna ja kuidas algas Soomeri teekond mootorratta seljas ning mis on selle meeldejäävaimad hetked maailma ringradadel?

See on vaid jäämäe tipp, mis vabas õhkonnas möödunud saates ette võetaks. Selle kõrval tuleb lisaks jutuks mida võiks Eesti motoskeene jahtklubidelt õppida, millise kolme võidusõidu legendiga mööduks Soomeri unistuste lõuna ja kõik muud motovõidusõidu laiast maailmast: alates Moto GPst ja Superbikest kuni 24h võidusõiduni välja.

Mainimata ei jää ka Eesti motikaskeene, sest Soomer on juba sel pühapäeval startimas Baltimaade motoringrajavõistluste avaetapil Pärnus Porsche Ringil, kus eesmärk on ainult üks – teha rajarekord ja jätta seljataha kaks teist Eesti motoässa Mihkel Osula ja Hanno Velt.

Mõistagi uurivad Facebooki lehe Corner 1 Eesti eestvedajatest saatejuhid Art ja Janar ka seda, mida arvab Soomer Pirita ringrajast ja perspektiividest seal kunagi veel võidu sõita. Head kuulamist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles