FOTO ⟩ Suure südamega vormeliäss lõi üleujutuste likvideerimisel käe külge

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Yuki Tsunoda.
Yuki Tsunoda. Foto: Florent Gooden/Dppi

Sel nädalal pidanuks vormelid kihutama Põhja-Itaalias asuval Imola ringrajal, kuid piirkonda tabanud ja inimelusid nõudnud üleujutuste tõttu jäeti hooaja kuues osavõistlus ära. 

Nimel on Emilia-Romagna piirkonnas paduvihmast tingitud üleujutuste ja maalihete tõttu kodutuks jäänud ligi 20 000 inimest, teise ilma on emake loodus viinud praeguseks vähemalt 14 hinge.

Sellest tulenevalt otsustatigi nädalavahetusele planeeritud võistlus ära jätta. Kõik F1 meeskonnad on mõtetes kohalike inimestega ning avaldanud neile ühismeedias kaastunnet. Mõned on aga sõnadest kaugemale läinud: näiteks Ferrari meeskond ning F1 sari tervikuna on mõlemad otsustanud kohalike inimeste jaoks annetada miljon eurot.

Ilusa žesti tegi ka AlphaTauri vormelitiimi jaapanlasest sõitja Yuki Tsunoda, kes läks Faenzas ise sõna otses mõttes kohalikule rahvale appi. 

Lisaks kutsus Tsunoda juba nädala keskel inimesi üles kohalikele raha annetama. «Pärast kohutavad ööd on linn tõsiselt kannatada saanud: tolm, muda ja bensiinilehk on igal pool. Praegu on inimestel keeruline isegi toitu ja peavarju leida, sest paljud on oma kodudest evakueeritud. Palun, igasugune abi on teretulnud,» kirjutas ta ühismeediasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles