Värskeid Meistrite liiga võitjaid premeeritakse tippspordi mõistes kommirahaga

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kędzierzyn-Koźle Zaksa mängijad.
Kędzierzyn-Koźle Zaksa mängijad. Foto: LESZEK SZYMANSKI

Kędzierzyn-Koźle Zaksa võrkpallimeeskond tõstis laupäeval juba kolmandat aastat järjest pea kohale Meistrite liiga võidukarika. Uhke triumfi väärtus aga kahaneb, kui seda rahanumbritesse üle kanda ja seejärel jalgpallis ringlevate summadega kõrvutada.

Zaksa oli kullamatšis 3:2 (26:28, 25:22, 25:13, 28:30, 15:12) üle kodusest rivaalist Jastrzębski Węgielist. Sealjuures kõigest mõned nädalad varem olid samad meeskonnad kohtunud Poola meistrivõistluste finaalseerias ja siis võitis Węgiel kolm kohtumist järjest, loovutades Zaksale kõigest ühe geimi. 

Eurotriumfi panustasid enim Bartosz Bednorz ja Aleksander Śliwka, kes tõid vastavalt 23 (+10) ja 19 (+9) punkti. Kuldmedali sai Zaksa ridades kaela ka Maarjamaalt profikarjääri alustanud ukrainlane Dmõtro Pašitski.

Finaali tipphetked:

Triumfi eest teenis Zaksa klubi Euroopa alaliidult 500 000 eurot preemiat, Węgielile jäi hõbemedalite eest näppude vahele pool sellest. Lisaks kasseerisid mõlemad meeskonnad finaali jõudmise eest varem 60 000 eurot.

Kuigi 560 000 tundub korralik preemia, kahvatub see spordialade kuninga ehk jalgpalli kõrval.

Võrdluseks, kui Tallinna Flora mullu tugevuselt kolmandas eurosarjas ehk konverentsiliigas alagruppi (!) jõudis, pistis ta ainuüksi sellega taskusse ligemale kolm miljonit eurot.

Vutimängu kõrgeimas sarjas ehk Meistrite liigas ringlevad aga veelgi suuremad summad. Ainuüksi alagrupiturniirile jõudmise eest premeeritakse klubisid 15,6 miljoni euroga ning iga järgnev faas tähendab samuti vähemalt 10 miljoni euro suurust lisakopikat.

Tänavused finalistid Milano Inter ja Manchester City on juba praegu taskusse pistnud ligikaudu 60 miljonit eurot ning sõltuvalt 10. juunil toimuva finaali tulemusest võib võitja arvestada veel 20 miljoni, kaotaja 15 miljoni euroga.

Kui lisada siia veel TV-rahad, ei maksagi imestada, et Madridi Real pistis mullu ühes Meistrite liiga võidukarikaga taskusse üle 130 (!) miljoni euro.

Muide, isegi käsipalli Meistrite liiga võitja pangakontole laekub suurem summa kui Euroopa volletšempionile. Euroopa käsipalliliit on parimale ette näinud miljoni euro suuruse preemia. 

Korvpalli Euroliigas, mille tšempion täna õhtul selgitatakse, kaasneb võidukarikaga 1,5 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles