JÄÄHOKI MM ⟩ Läti pääses üle noatera veerandfinaali, USA läbis alagrupi puhaste paberitega

Christopher Krutto
Copy
Lätlased tähistamas.
Lätlased tähistamas. Foto: Roman Koksarov/AP/Scanpix

Tamperes ja Riias peetaval jäähoki MMil peeti täna viimased alagrupimängud, mis pakkusid ka omajagu draamat.

Kui hommikustes mängudes alistas Saksamaa 5:0 Prantsusmaa ning Slovakkia 4:1 Norra, siis pärastlõuna pakkus kaks magusat vastasseisu.

A-alagrupis selgitasid USA ja Rootsi omavahel, kes pääseb veerandfinaali ilma ühegi kaotuseta. Mõlemad olid seni võtnud kuuest mängust kuus võitu ja pakkusid fännidele tasavägise heitluse.

Avakolmandik jäi 1:1, kuid teise perioodi järel oli USA asunud 3:1 ette. Kusjuures veel kuus minutit enne lõppu oli USA kahe väravaga ees, kuid siis õnnestus rootslastel kaks väravat visata ning kohtumine läks lisaajale. Seal õnnestus USA-l kindlustada 4:3 võit ning sellega ühtlasi ka A-alagrupi esikoht.

Teises pärastlõunases kohtumises jagasid Tšehhi ja Kanada ära B-alagrupi teise koha. Seal õnnestus Kanadal avaperiood 1:0 võita, kuid teisel kolmandikul viigistasid tšehhid kohtumise. Lõpuks õnnestus Kanadal siiski kindlustada 3:1 võit ning tänu sellele jäädi B-grupis ka teiseks.

Õhtustest kohtumistest oli kaalukam Läti ja Šveitsi mäng. Kui Šveitsi jaoks oli B-alagrupi esikoht juba kindlustatud, siis Läti mängis elu ja surma peale. Nimelt oli neil vaja viia kohtumine vähemalt lisaajale, et edestada Slovakkiat ja pääseda kodupubliku ees veerandfinaali.

Ometi oldi veel sisuliselt viis minutit enne kohtumise lõppu 2:3 kaotusseisus, kuid siis viigistati seis ning kohtumine õnnestus viia lisaajale. Seal said tabamuse kirja lätlased ning võtsid 4:3 võidu. Kusjuures tänu võidule õnnestus Lätil tõusta mööda ka Tšehhist ning lõpetada alagrupp kolmandana.

A-alagrupi mängus Soome ja Taani vahel polnud mängus sisuliselt midagi. Soomel oli edasipääs juba kindlustatud ning samuti oli Taanil selge, et nemad edasi ei pääse.

Soomlased korraldasid kodupubliku ees korraliku tulevärgi ning võitsid avakolmandiku 3:0. Teise perioodi lõpuks oli seis juba 6:0 ning kohtumine lõppes skooriga 7:1.

Foto: FlashScore.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles