Sabalenka eesootavast duellist ukrainlannaga: see on okei, kui ta mind vihkab

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Arõna Sabalenka.
Arõna Sabalenka. Foto: Oscar J. Barroso

Tänavu Austraalia lahtistel võidutsenud, hetkel maailma naiste tennise edetabelis teist kohta hoidev Arõna Sabalenka alustab Prantsusmaa lahtisi Marta Kostjuki (WTA 39.) vastu. Kuna tegemist on Valgevene–Ukraina duelliga, puudutati matši eel ka spordiväliseid teemasid. 

Seda ennekõike põhjusel, et 20-aastane Kostjuk on olnud üks valjemaid atleete, kes nõudnud Venemaa ja Valgevene sportlaste eemaldamist rahvusvahelistelt võistlustelt.

Ukrainlanna on oma veendumustes nõnda kindel, et on korduvalt keeldunud ka vastastega kätt surumast, kui tal on ikkagi tulnud mõne agressorriigi sportlasega vastamisi minna.

Ka Sabalenka oli turniiri eel enam kui kindel, et temaga Kostjuk kätt ei suru. «Kui nad (ukrainlased – toim.) ei soovi minuga kätelda, siis mina olen sellega rahu teinud,» sõnas valgevenelanna. 

«Mina ei taha oma energiat sellise asja peale kulutada. See pole tegelikkuses ju minu asi. Kui ta mind vihkab, siis see on okei. Mina ei saa sinna midagi parata. Leidub inimesi, kes armastavad mind, kuid ka neid, kes vihkavad mind. Kui tema vihkabki mind, siis vähemalt mina tema suhtes midagi sellist ei tunne.

Ma saan mõnes mõttes neist (ukrainlastest - toim.) aru, miks nad kätt ei suru. Samas leian ma, et poliitikat ei tuleks sporti kaasa võtta: oleme siiski kõigest sportlased,» lausus Sabalenka ning andis mõista, et kui see oleks tema teha, lõpetaks ta sõja jalamaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles