Eesti võrkpallimeeskond tegi soliidse vigade paranduse, naised said ülekaaluka võidu

Postimees Sport
Copy
Eesti koondise peatreener Alar Rikberg esiplaanil.
Eesti koondise peatreener Alar Rikberg esiplaanil. Foto: Margus Ansu

Eesti võrkpallikoondised jätkasid täna Tartu Ülikooli spordihoones Euroopa sarjades. Kuldliigas osalev meeskond alistas kindlalt 3:0 (25:17, 25:21, 25:21) Slovakkia. Hõbeliigas kaasalööv naiskond sai 3:0 (25:15, 25:8, 25:23) seljavõidu Austria üle.

Laupäevase kaotuse järel Soomele oli meeskonna peatreener Alar Rikberg mängijate suunas väga kriitiline. Kuigi tänane vastane oli klassi võrra nõrgem, tehti väga viisakas vigade parandus.

Meie mehed kontrollisid esimest kaht geimi põhimõtteliselt algusest lõpuni. Vaid kolmandas vaatuses püsis Slovakkia teatud perioodidel meil sabas, ent väga ärevaks ei läinudki.

Temporündaja Andri Aganits kerkis täna resultatiivseimaks, tuues 14 punkti (+13), sh 6 blokki. Karli Allik lisas 11 (+7), Valentin Kordas 10 (+2) ning Martti Juhkami 8 silma (+3). Eesti vastuvõtt oli 60 protsenti, rünnakuid lahendati 41-protsendiliselt. Blokist teeniti kokku 12 punkti ja servil löödi 6 ässa (3 läks Alliku nimele) ning eksiti 10 pallingul.

Rikberg tunnustas hoopis teise hingestatusega tegutsenud mängijaid: «Ütlen ausalt, et treeningud pärast Soome mängu olid veel hullemad, kui enne, palju oli enda peale pahane olemist jms. Aga müts maha absoluutselt kõikide meeste ees, kui avamängus oli üks või kaks hea emotsiooniga meest, siis nüüd oli kogu meeskond. Olime ühtsed ja toetavad, muidugi kui mäng hakkab jooksma, siis on ka lihtsam nii olla. Nüüd tuleb samamoodi püüda olla ka olukorras, kui on raske. Samas kolmandas geimis oli ka raske hetk ja suudeti ka sellest välja tulla,» kommenteeris peatreener.

«Teine põhjus tänases edus on siiski ka see, et Soome ja Slovakkia tase on praegu siiski erinev. Soomel on väga hästi kokku mänginud meeskond, Slovakkia on natuke nagu meie – seal on uus peatreener, noori ja puudujaid, nemad samuti alles püüavad seda kokkumängu leida. Slovakid eksivad rohkem, soomlased väga vähe.»

Väga oluline oli ka kogenud Juhkami platsil olemine. «Ma ei tea, mida Juhkami rünnakul või servijoone taga tegi, minu jaoks olid need 6-7 palli, mis tal 6 peal olles kaitses üles tulid, tähtsad ja kust me saime kontrapunkte. Ta on nii kogenud ja teab, mida ja kuidas teha ja ei tee rumalaid vigu,» lisas juhendaja.

Eesti sai tabelisse esimese võidu. C-grupi teises mängus alistas avavoorus Slovakkiast 3:1 jagu saanud Tšehhi 3:2 Soome.

Eestlannad kontrollisid mängu kohe algusest peale. Võrdset mängu jagus vaid viimasesse geimi, kus Austria jõudis 18:18 viigini. Teises vaatuses hoiti austerlannad kõigest kaheksa punkti peal, matš kestis vaid veidi üle tunni.

Eesti resultatiivseim koondises 100. mängus teinud Kertu Laak 18 punktiga (+13). 13 silma (+13) lisas Liis Kullerkann ning 12 (+6) Kristiine Miilen. Vastuvõtt oli 42 protsenti, rünnakuid lahendati 47-protsendiliselt. Blokiga saadi 6 punkti ning servil löödi koguni 12 ässa, eksiti 6 pallingul.

Peatreener Alessandro Oreficel polnud pärast võitu millegi üle kurta: «Täna alustasime kohe esimesest pallivahetusest õige oleku ja suhtumisega. Olime agressiivsed ja panime servil korraliku surve peale ning ka vastuvõtul hoiti sellist joont nagu ma nõuan. Mul pole naistele etteheiteid, kuigi alati saab paremini, aga tobe oleks nuriseda.»

Laupäeval Lätist jagu saanud Eesti sai tabelisse teise võidu. Alagrupis ootab veel ees mäng Põhja-Makedooniaga, kes jäi avavoorus 0:3 alla Austriale. Tõsi, neist viimane on korraldajana juba kindlustanud koha juuni lõpus toimuval Final Fouril.

Vastased tulevad B-grupist, kuhu kuuluvad Montenegro, Portugal, Gruusia ja Fääri saared. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles