IndyCari täht tunneb F1 sõitjatele kaasa

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Will Power.
Will Power. Foto: Darron Cummings

IndyCaris võistleva Austraalia roolikeeraja Will Poweri arvates on võidusõidumaailma kuninglik sari ehk vormel 1 omal kombel paras naljanumber. 

«Sa tead seal juba enne iga starti, et Max [Verstappen] võidab, kui just midagi valesti ei lähe,» viitas 42-aastane võidusõitja NBC Sportsile antud usutluses tõsiasjale, et F1s loeb ennekõike meeskond, mitte sõitja. 

«Kui nad kõik kihutaksid Red Bulli vormelitega ei võidaks Max iial kõiki etappe,» on austraallane veendunud.

See siiski ei tähenda, et Power F1-sõitjaid ei austaks. «Sealsed sõitjad on fantastilised, kuid ma tunnen neile lihtsalt kaasa, sest enamik neist ei saa iial üheistmeliste võidusõitu kogeda nõnda intensiivselt nagu meie seda teeme,» sõnas ta.

Suurimaid põhjuseid, miks IndyCari jõujooned ühtlasemad on, seisned selles, et USA vormelisarjas tohivad meeskonnad kasutada ainult kahe tootja jõuallikaid: Chevrolet' ja Honda. 

Nõnda ongi IndyCaris tänavu seitsme etapi peale võidurõõmu saanud tunda juba viis sõitjat – Marcus Ericsson (Chip Ganassi Racing), Josef Newgarden (Team Penske), Kyle Kirkwood (Andretti Autosport), Scott McLaughlin (Team Penske) ja Alex Palou (Chip Ganassi Racing) – samal ajal kui F1s on vastav arv kaks. Mõlemad on mõistagi Red Bulli mehed: Max Verstappen (5) ja Sergio Perez (2).

IndyCar on ka sari, millega on viimasel ajal seostatud meie vormelitalenti Jüri Vipsi. Nii eelmise aasta lõpus kui ka selle alguses õnnestus tal testida Rahal Letterman Lanigan Racing võistkonna Hondat, kuid ühtegi suuremat uudist nendele ei järgnenud.

Eesti Autospordi Liidu president Toivo Asmer andis hiljuti aga mõista, et Vips pole kusagile kadunud ning peagi kuuleme temast jälle

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles