BLOGI ⟩ Interi alistanud City võitis ajaloo esimese Meistrite liiga tiitli

Christopher Krutto
Copy
Manchester City mängijad tähistamas Meistrite liiga võitu.
Manchester City mängijad tähistamas Meistrite liiga võitu. Foto: TOLGA BOZOGLU/EPA/SCANPIX

Jalgpalli Meistrite liiga finaalis alistas Manchester City 1:0 Milano Interi. Kohtumise sündmuseid saab järgi lugeda blogist.

Enne mängu:

Tänavusele finaalile läheb selge soosikuna vastu Inglismaa jalgpalli viimaste aastate valitseja City. Statistikaportaali Opta hinnangul on nende võiduvõimalus koguni 74,1 protsenti. Tiimile lisab motivatsiooni, et edu korral tehtaks üsna haruldane kübaratrikk: ühe hooajaga kolm suurt karikat.

Kui paberil võiks arvata, et Milano suurklubil pole hooaja tähtsaimas kohtumises võimalustki, ei tohiks hinnangutes ette rutata. Inter on ilmselt sunnitud keskenduma vasturünnakutele ning eelkõige tuleb kaitses asjad kontrolli all hoida. Aga klassikalise Itaalia tiimina on selline stiil neile sobilik. Seda näitab ka statistika. Tänavusel Meistrite liiga hooajal on vasturünnakutest löögile jõudnud enim just kaks Itaalia klubi: Milan (12) ja Inter (11). Sealt peaks avanema väravavõimalused ka City vastu.

Inter läheb finaalile vastu oivalise seeria pealt. Nad on kõikide sarjade peale suutnud viimasest 12 kohtumisest võita 11. Sellele pole isegi Cityl midagi vastu panna. Selle teekonna jooksul on alistatud koduliiga suurrivaalid Milan, Juventus ja Rooma. Lisaks seljatati karikasarja finaalis 2:1 Fiorentina.

Loe ka: Parim kaitse või rünnak – kumb jääb finaalis peale?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles