M-Spordi pealik: hooaeg pole kaugeltki veel läbi. Me ei anna alla

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Richard Millener.
Richard Millener. Foto: M-Sport

M-Spordi rallimeeskonna jaoks pole tänavune hooaeg ülemäära roosiliselt kulgenud. Rootsi MM-etapil sai tiim koos Ott Tänakuga küll võidušampust pritsida, kuid ülejäänud võistlused on toonud rohkem mure- kui rõõmukortse.

Seda ennekõike mehaanikute jaoks, kel vaat, et igal osavõistlusel käed-jalad tööd täis olnud. Küll on tõrkunud Ford Puma käsipidur, veepump, hüdraulika, roolivõim, turbo, hübriidajam, elektrisüsteem... et mitte jäädagi nüüd erinevaid autoosasid loetlema.

Tiimipealik Richard Millener nõustub, et asjad pole kulgenud päris soovitult, kuid pole kaugeltki valmis veel tänavuse hooajaga seoses valget lippu lehvitama.

«[Viimane] Sardiinia ralli oli kogu meeskonna jaoks eriti karm,» viitas ta WRC-sarja kodulehele antud intervjuus tõsiasjale, et mõlemad sõitjad, nii Ott Tänak kui ka Pierre-Louis Loubet, jäid teepervele just tehnilise rikke tõttu. 

«See oli tõesti karm – kogu meeskond näeb roppu moodi vaeva, kuid meil pole lihtsalt üldse õnne olnud,» jätkas ta, misjärel lisas furoorikalt. «Kavatseme järgmisel nädalal [Keenias] taas tagasi olla. Hooaeg pole veel kaugeltki läbi ja me pole valmis alla andma.»

Kuue etapi järel on M-Spordil meeskondlikult koos 148 punkti, Hyundail on ette näidata 212 ja Toyotal 235 punkti. 

Konstruktorite karikas polegi aga see tiitel, mille peale M-Spordis hammast ihutakse. Milleneri, Malcolm Wilsonil ja Ott Tänakul on ennekõike sihikul ikkagi sõitjate MM-tiitel, kuid sealgi pole asjalood just kõige roosilisemad.

Tänakul on kuue etapiga koos 85 punkti. Hyundai esisõitja Theirry Neuville'il on ette näidata 93 ja Toyotaga kihutavad valitseval ilmatšempionil Kalle Rovanperäl 118 punkti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles