Messi virutas 35-aastaselt maasse uue verstaposti: jäänud veel ainult üks siht (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Lionel Messi.
Lionel Messi. Foto: PEDRO PARDO

Argentina jalgpallikoondis pidas neljapäeval sõprusmängu Austraaliaga, milles Lionel Messi kirjutas ümber ühe peatüki oma karjäärist rääkivas vutiraamatus.

Argentina võitis Pekingis peetud maavõistluse 2:0, väravate autoriteks olid Messi ja ja Geman Pezzella.

Kängurumaa võrku löödud värav oli 35-aastasele Messile tema koondisekarjääri 103. enamat on rahvusvahelisel areenil suutnud vaid iraanlane Ali Daei (109) ja Portugali superstaar Cristiano Ronaldo (122). 

Messi värske tabamuse muutis erakordseks aga see, et tegemist oli argentiinlase senise karjääri kiireim värav. Nimelt sündis see mängu teisel minutil: täpsemalt kohtumise 79. sekundil.

Erinevad statistikaportaalid on praeguseks välja raalinud, et nõnda on Messi skoorinud kõikidel vutikohtumise minutitel peale esimese. Igal mänguminutil – seetähendab 1. – 90. – on jalgpalliajaloos skoorinud väidetavalt ainult kolm meest: Cristiano Ronaldo, uruguaylane Luis Suarez ja rootslane Zlatan Ibrahimovic.

Nõnda on Messil vaja lüüa veel kõigest üks värav, ent seda kohtumise esimesel minutil, et enda nimi veelgi sügavamalt kivisse raiuda.

Esimene võimalus selleks avaneb tal juba 19. juunil, mil Argentina koondis kohtus sõprusmängus Indoneesiaga. Järgmised šansid esitlevad ennast juba USAs: nimelt lahkub pallivõlur Pariisi Saint-Germainist ning liitub MLSis palliva Miami Interiga.  

Viktoriinisõpradel tasub lõpetuseks meelde jätta, et enim väravaid (16) on Messi löönud kohtumise 87. minutil. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles