Solberg sai Keenias karistada, ent tõusis ikkagi koha võrra

Karl-Joosep Küngas
Copy
Oliver Solberg.
Oliver Solberg. Foto: Sander Ilvest

Keenia rallil kogemusi hankimas käinud Oliver Solberg sai kohtunikelt ajatrahvi, kuna kasutas liiga palju rehve.

Solberg ja tema kaardilugeja Elliott Edmondson kasutasid Keenia rallit ainult kogemuste hankimiseks. Nad ei teeninud Aafrikast MM-sarja punkte, ent olid vaatamata sellele ikkagi Rally2-autode seas esikohamängus.

Nad olid kindlal esikohal juba võistluse alguses, ent rehvipurunemise tõttu tuli neil reedel katkestada. Vaatamata probleemidele kerkis Solberg tagasi WRC2 arvestuse teisele kohale ning omas võimalusi ka lõpuks võidutsenud Kajetan Kajetanowiczist möödumiseks.

Lõpuks jäi mehi lahutama 30,6 sekundit, ent kohtunikud otsustasid Solbergi ajale kaks minutit lisada. Seda seetõttu, et noor rallimees kasutas võistluse ajal 27 Pirelli rehvi, ent lubatud oli üks vähem.

Probleem tekkis olukorras, kus pärast rajatutvumist teatas Solberg, et ei soovinud kasutada ühtki kõvaseguga rehvi. Ta tagastas need Pirelli meeskonnale, ent viimased tuvastasid, et üht rehvi on vähemalt autole korraks alla kruvitud. See kvalifitseerub juba kasutamise alla.

Vaatamata ajalisele karistusele tõusis Solberg lõpparvestuses. Tema saagiks jäi Keenias üheksas koht, kuna kaheksandal positsioonil finišeerunud Thierry Neuville diskvalifitseeriti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles