VIDEO Kätest ja jalgadest ilma jäänud olümpiavõitja näitas, kuidas ta pärast operatsioone välja näeb

Postimees Sport
Copy
Roman Kostomarov.
Roman Kostomarov. Foto: imago/Chernykh/Scanpix

Venelasest jäätantsu olümpiavõitja Roman Kostomarov avaldas esimesed videod sellest, milline ta pärast kätest ja jalgadest ilmajäämist täpsemalt välja näeb.

Sel talvel viidi Kostomarov raskekujulise kopsupõletikuga kriitilises seisus haiglasse ning ta pandi kunstlikku koomasse. Tüsistuste tõttu olid tal probleemid vereringlusega ning oli suur sepsise ehk veremürgistuse oht. Seetõttu otsustasid arstid endise uisutaja mõlemad jalad ja käed amputeerida. Venemaa meedia teatel oli mees amputeerimisega nõus.

Nüüd on ta hakanud uuesti trenni tegema. Kui varem näitas ta, millised näevad välja amputeeritud jalad, siis nüüd näitas ta, millised on tema käed. Kui jalad amputeeriti tal põlvede alt, siis käed amputeeriti randme juurest.

«Iga päev uued tipud ja saavutused,» kirjutas Kostomarov video juurde.

«Ta peab uuesti uisutama õppima. Ma arvan, et see saab olema nagu väikestel lastel. Ta seisab uiskudel ja kuni ta ei saa tasakaalu, ei ole tal mingit turvatunnet ega stabiilsust. Kõige raskem on muidugi taastada tema jääl liuglemise kunst, aga ma loodan, et Roman saab sellega hakkama,» sõnas spordiarst Aleksander Jablunovskij.

2006. aasta Torino olümpiamängudel võitsid jäätantsus Tatjana Navka ja Roman Kostomarov kuldmedali. Paar tuli kahel korral ka maailmameistriks, võitsid kolm EM-kulda ning võidutsesid kolmel korral GP-finaaletapil. Lisaks triumfeerisid nad 1996. aastal juunioride MMil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles