Eesti sprindilootus jäi U23 EMil isiklikku rekordiga finaali ukse taha, teivashüppaja Mülla tegi töö ära

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ann Marii Kivikas.
Ann Marii Kivikas. Foto: Tairo Lutter

Soomes Espoos toimuvatel U23 EMil astusid täna võistlustulle ka esimesed Eesti sportlased.

Sprinter Ann Marii Kivikas naiste 100 meetri eeljooksust automaatselt poolfinaali ei pääsenud – nimelt oli ta 11,64ga oma eeljooksus alles viies –, kuid aegade võrdluses õnnestus tal siiski poolfinaali uksest sisse lipsata. 

Kolme jooksu peale näitas Kivikas 12. aega, kiiremaid olid kreeklanna Polyniki Emmanouilidou (11,32) ja hollandlanna N'Ketia Seedo (11,34). Olgu välja toodud, et Kivikase juulikuu alguses joostud isiklik rekord on 11,54. 

Naiste 100 m teises poolfinaalis kordas Kivikas isiklikku rekordit, kuid finaali ei pääsenud. Jooksu võitnud hollandlannale N'Ketia Seedole kaotas Kivikas 34 sajandikuga.

Naiste 100 m jooksu teine poolfinaal
Naiste 100 m jooksu teine poolfinaal Foto: Kuvatõmmis

Vasaraheitja Annika Emily Kelly piirdus Espoos 57.31ga ning kvalifikatsioonist edasi ei pääsenud. 21 sportlase konkurentsis andis see talle 20 koha. Finaali pääsemiseks tulnuks Kellyl niiehknaa ennast ületada: tema isiklik rekord on 61.04, kuid viimane edasipääseja oli sakslanna Esther Imariagbee (62.75).

Vasaraheite kvalifikatsioon
Vasaraheite kvalifikatsioon Foto: Kuvatõmmis

Küll pääses kvalifikatsioonist edasi teivashüppaja Marleen Mülla, kes ületas selleks 4.20. Samast kõrgusest läksid üle veel 11 sportlast, lisaks pääses finaali veel ka kreeklanna Anastasia Retsa, kes oli ainus, kes läks 4.10st üle esimesel katsel. Finaal toimub 15. juulil kell 16.35.

Teivashüppe kvalifikatsioon.
Teivashüppe kvalifikatsioon. Foto: Kuvatõmmis

Eesti noorsportlastest oli täna võistlustules ka kolmikhüppaja Eliise Anijalg, kes sai kvalifikatsioonis 16 koha. Tema parimaks tulemuseks jäi esimene katse (12.37). Järgnevatel katsetel ei suutnud Anijalg oma tulmust parandakda kui sai kirja vastavalt 12.10 ja 12.11. Kvalifikatsiooni parima esitluse tegi rootslanna Maja Åskag (13.81). 

14. juulil jätkab oma alal võistlemist ka seitsmevõistleja Pippi Lotta Enok, kes  pärast head avapäeva hoiab kolmandat kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles