Maailma surmavaim võidusõit nõudis taas kaks inimelu

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Võistleja Mani saare kurikuulsatel teedel
Võistleja Mani saare kurikuulsatel teedel Foto: IMAGO / David Horn

Mani saar on kurikuulus sealsete võidusõitude poolest, mis 108 aastaga nõudnud 284 inimese elu – õigemini, nüüd juba 286.

Nimelt valmistutakse Iiri meres asuval saarel praegu Southern 100 võidukihutamiseks, kuid paraku lõppes ühe osaleja jaoks võistlus enne, kui see alatagi jõudis. 

Motosõber kaotas teisipäeva õhtul treeningsõidul oma kaherattalise üle kontrolli ja sõitis teelt välja. Traagilise õnnetuse muutis veelgi traagilisemaks tõsiasi, et ta tabas ühtlasi tee ääres olnud kohtunikku, kes samuti sündmuspaigal suri.

Politsei on praeguseks kinnitanud, et mõlemad hukkunud olid mehed, kuid rohkem informatsiooni nad käimasolevale uurimisele viidates ei avalikustanud.

Southern 100 võistluse korraldajad avaldasid hukkunu lähedastele ja sõpradele sügavat kaastunnet. Ühtlasi andsid nad teada, et tänavune võidukihutamine jääb traagilisest õnnetusest tulenevalt ära, et aidata seeläbi kaasa politsei uurimisele.

Postimees rääkis mullu Mani saare võidukihutamisega seoses ka 33 aastat tagasi seal esimese eestlasena osalenud Jüri Raudsikuga, kes usub, et kurikuulsus võistlus ei kao surmadest hoolimata maamunalt mitte kunagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles