Wimbledonis venelannaga paaris mänginud Norra tennisist palus vabandust

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ulrikke Eikeri
Ulrikke Eikeri Foto: IMAGO / Mathias Schulz / Scanpix

Norra tennise parim paarismängija (WTA 55.) Ulrikke Eikeri tegi Wimbledoni suure slämmi turniiril otsuse, mida pärast kahetses.

Eikeri ühendas jõud venelanna Aleksandra Panovaga. Üheskoos jõuti teise ringi, ent norralanna sai otsuse eest kodumaal kõvasti kriitikat. Veidi hiljem palus ta vabandust.

«Esiteks tahan öelda, et mõistan Venemaa rünnaku Ukraina vastu hukka. Minu sümpaatia kuulub igati Ukrainale,» ütles Eikeri intervjuus Norra rahvusringhäälingule (NRK).

«Soovin, et ma mõelnuks asjad paremini läbi ja teinuks teistsuguse otsuse. Kahjuks ma seda ei teinud. Arvestades kogu maailmas valitsevat olukorda, vabandan südamest. Minu toetus kuulub täielikult Ukrainale.»

Samasuguse teoga sai mais hakkama Kaia Kanepi. Ta osales Strasbourgis WTA 250 kategooria turniiril paarismängus koos venelanna Angelina Gabujevaga. 

Ent Eesti üks läbi aegade paremaid tennisiste ei näinud oma tegevuses probleemi. Ta ütles: «Ma ei tegele poliitikaga ja ei lähe kaasa inimestevaheliste suhete lõhestamise kampaaniaga.»

Postimees otsustas sealt alates Kanepi tegemisi boikoteerida. «Mängida paaris tähendab sisuliselt olla samas võistkonnas agressorriigi sportlasega, tunnustada teda oma liitlasena,» seisis juhtkirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles