Rovanperä kordas Loebi rekordit ning tõusis ühele pulgale veel kahe legendiga

Postimees Sport
Copy
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Rally Estonial taas platsi puhtaks löönud noor Soome rallimees Kalle Rovanperä jõudis nädalavahetusega mitme uhke tähiseni.

22-aastane valitsev maailmameister ei jätnud laupäeval ja pühapäeval teistele võimalust. Ta võitis kahe päeva jooksul kõik 13 kiiruskatset järjest (kokku 21st 15). Rovanperä kordas MM-sarja rekordit. 2008. aastal sai Saksamaal samaga hakkama Sebastien Loeb.

Teoorias võiks poolteist nädala pärast Soomes ka tippmark puruneda. Aga... «Esimene katse ei ole minu maitse (3,48 km pikkune Harju – toim.). Ma ei usu, et ekstra selle pärast vajutama lähen. Ma ei vaata selliseid asju väga palju, oleks loll lugu, kui järgmine ralli esimesel katsel kihva läheks,» tunnistas Rovanperä.

Meie põhjanaaber triumfeeris Rally Estonial kolmandat aastat järjest. Kokku oli see talle karjääri kümnendaks võiduks. Nüüd on Rovanperä samal pulgal maailmameistrite, kaasmaalase Ari Vataneni (1981) ja varalahkunud Richard Burnsiga (2001). Jagatakse 21. kohta.

Praegu tegevatest sõitjatest on enam etapivõite Ott Tänakul, Thierry Neuville'il (mõlemal 18) ja Sebastien Ogier'l (58). Väikese tärniga võib siia listi lisada ka Soomes rajale naasva Jari-Matti Latvala (18) ja tabelit trooniva Loebi (80).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles