Fortuuna ei naeratanud: Eesti jalgpalliklubide eurohooaega ähvardab katastroof

Postimees Sport
Copy
Czestochowa Rakowi peale Flora ramm ei hakanud. Kuidas läheb järgmise vastasega?
Czestochowa Rakowi peale Flora ramm ei hakanud. Kuidas läheb järgmise vastasega? Foto: Eero Vabamägi

Eesti jalgpalliklubidest ainsana eurosarjas konkurentsi jäänud FC Flora sai teada potentsiaalse järgmise vastase.

Flora sai küll Meistrite liiga avavoorus Poola valitsevalt tšempionilt Częstochowa Rakowilt lüüa (võõrsil 0:1, kodus 0:3), ent nüüd jätkatakse Konverentsiliiga kolmandas eelringis. Tänasel loosimisel selgus, et vastamisi minnakse Rumeenia või Armeenia meistriga. 

Constanta Farul ja Jerevani Urartu peavad avamängu neljapäeval ja korduskohtumise nädal hiljem. Paari võitja lähebki Floraga kokku. Eesti meister peab esimese matši 10. augustil võõrsil ja teise 17. augustil kodus.

Sarnaselt Meistrite liigale ei naeratanud fortuuna Florale nüüdki. Vastane võinuks tulla ka San Marinost, Lätist, Maltalt, Gruusiast, Andorrast, Albaaniast, Ungarist või Iirimaalt.

See tähendab, et Eesti klubide eurohooaeg võib kujuneda väga õnnetuks. Flora sai eile koduliigas lausa 1:4 lüüa Narva Transilt. Olenemata Faruli ja Uraratu tulemusest ollakse Konverentsiliiga kohtumistes autsaiderid.

Kaheksa senise eurosarja kohtumise peale on meie satsid saanud viigi ja seitse kaotust. Ainsana tõi meile UEFA koefitsiendipunkte Paide Linnameeskond, kes mängis võõrsil 0:0 Fääri saarte satsi Tosrhavni B36ga. Kodus saadi aga 0:2 lüüa ja langeti Konverentsiliiga konkurentsist.

Sama saatus tabas ka FCI Levadiat ja Narva Transi. Neist esimesed kaotasid Slovakkia satsile mõlemad mängud 1:2. Piirilinlased said Jerevani Pjunikult lüüa 0:2 ja 0:3.

Praegu on Eesti klubid teeninud 0,125 koefitsiendipunkti, millega oleme tabeli päris lõpus. Eurosarja kohtade jagamisel jälgib UEFA aga viimase viie aasta keskmist. Seega vähemalt praegu säilib meil nelja satsi staatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles