Rovanperä peab Tänakut oma suurimaks rivaaliks: talle on raske vastu saada

Karl Mihkel Eller
Copy
Ott Tänak (vasakul) ja Kalle Rovanperä
Ott Tänak (vasakul) ja Kalle Rovanperä Foto: Nikos Katikis / LPS via ZUMA Press / Scanpix

Sel nädalal toimuval Soome MM-rallil asub Ott Tänak mullust esikohta kaitsma. MM-sarja liider ja samuti üks Soome ralli favoriite Kalle Rovanperä peab mullu Hyundai tiimi kuulunud, kuid tänavu Ford Puma Rally1-auto rooli keeravat saarlast oma suurimaks konkurendiks.

Toyota meeskonna esisõitja Rovanperä on teinud väga stabiilse hooaja ning juhib seetõttu suveräänselt punktiarvestust. Seni on ta suutnud võita aga vaid kaks MM-etappi – Portugalis ja Eestis – ning kuigi ihkab esikohta ka kodumaa teedel Jyväskyläs, arvab ta, et seda pole lihtne saavutada.

Tänak on sel aastal võitnud vaid ühe MM-etapi, talvise Rootsi ralli, kuid Rovanperä peab just 35-aastast eestlast oma suurimaks rivaaliks. «MM-tiitli heitluses pole praegu hea koht, kus lollusi teha. Aga Ott alustab healt stardikohalt nagu eelmisel aastal ja tal on võimalus. Talle on raske vastu saada, kuid loomulikult peame andma endast parima, et kodurajal võita,» ütles Rovanperä Ilta-Sanomatele.

Reedel on Soomes kavas üheksa katset kogupikkusega üle 104 km. Kui 170 punktiga MM-sarja juhtiv Rovanperä on teepuhastajarollis, siis 104 punkti kogunud Tänak pääseb rajale neljandana. Nende vahel stardivad veel Eflyn Evans (Toyota, 115 punkti) ja Thierry Neuville (Hyundai, 112 punkti).

Ilmaennustus lubab avapäevaks vihma, mis on hea uudis Rovanperäle, sest märjal kruusateel sõites peaks tal kaotussekundeid vähem kogunema. «Vihmaga tuleb julgelt sõita. Pidamine muutub pidevalt, kuid minu sõidustiil on vihma jaoks sobiv. Reedel oleks vihm eriti hea. Teepuhastamine on meile niigi halb ja vihm aitaks meie tööle kaasa,» lisas Rovanperä.

Tänak usub, et suudab Soomes head kiirust näidata, ning loodab sõita välja parima võimaliku tulemuse. «Soome on üldiselt palju nõudlikum ralli kui Eesti. Mulle on seal meeldinud sõita ja meil on Soomes olnud häid tulemusi. Eesti etapp oli väga raske ja kahjuks ei saanud me sealt vajalikke punkte, kuid näitasime siiski head kiirust,» sõnas Tänak M-Spordi kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles