Liider Levadia jäi ilma liiga suurimast väravakütist

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ernest Agyiri.
Ernest Agyiri. Foto: Eero Vabamägi

Viimased poolteist aastat Eesti jalgpallisõpru hullutanud Ernest Agyiri jättis FCI Levadia meeskonnaga hüvasti.

«AITÄH TEILE!» kirjutas pallivõlur sotsiaalmeedias.

Märtsis 25. sünnipäeva tähistanud Agyiri liitus Levadiaga 2021. aasta jaanuari. Kui esiti müttas ghanalane pigem poolkaitses, siis hooaja eel ohjad üle võtnud peatreener Curro Torres liigutas ta ründeliini. 

See tõi edu. Agyiri on 21-22 mänguvooru järel 11 tabamusega Eesti meistriliiga suurim väravakütt. Neist üks säravamaid sündis 9. juulil, kui pall õnnestus Nõmme Kalju võrku suunata oma poolelt.

Lisaks oli tema ainsana täpne ka mõlemas Žilina vastu peetud euromängus. Nii kodus kui ka võõrsil kaotati 1:2.

Agyiri karjäär jätkub Taani kõrgliigas Randersis. Ta sõlmis klubida kolmeaastase lepingu.

Üleminekusumma on klubide kokkuleppel konfidentsiaalne, lisaks teenib Levadia järgmisest müügitehingust edasimüügiprotsendi, seisab pressiteates.

«Soovin tänada kõiki Levadia inimesi, kellega mul oli suurepärane koostöö 2,5 aasta jooksul veedetud ajal. Ma kohtasin imelisi inimesi, kes aitasid mul kasvada inimesena ja tänu kellele õppisin Eesti kultuuri. Suured tänusõnad lähevad FCI Levadia fännidele, kes olid alati staadionil ja toetasid meid! Levadia jääb alatiseks minu südamesse ning ma jälgin kindlasti rohesärkide mänge ja toetan teid alati! Soovin meeskonnale palju edu allesjäänud hooajaks – tooge Premium liiga karikas taas koju!» lisas Agyiri.

Klubi president Viktor Levada: «Selge on see, et Ernesti lahkumine on meie jaoks suur kaotus, kuna ta on kvaliteetne ja väärtuslik mängija mitte ainult klubile, vaid kogu liigale. Samal ajal mõistame, et see on aus ja vajalik samm mõlemale osapoolele, et areneda ja edasi liikuda. Ernest on suurepärane inimene, väga talendikas jalgpallur ja me soovime terve klubipere poolt talle ainult parimat edasiseks karjääriks!»

Levadia püsib Premium Liiga tabeli tipus. Neil on ühe vähem peetud mängu juures FC Floraga võrdselt 48 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles