Soosik Pihela pääses U20 EMil kindlalt lõppvõistlusele, seitsmevõistleja Lusti on neljas

Karl Mihkel Eller
Copy
Elisabeth Pihela.
Elisabeth Pihela. Foto: Mihkel Maripuu

Sel nädalal toimuvad Iisraelis Jeruusalemmas kergejõustiku kuni 20-aastaste Euroopa meistrivõistlused. Täna hommikulse sessioonil oli kavas kõrgushüppe kvalifikatsioon, kus favoriitide sekka kuuluv Elisabeth Pihela pääses kindlalt lõppvõistlusele.

Kvalifikatsiooninorm oli 1.88, kuid finaali pääsemiseks piisas lõpuks 1.83-st, mille ta alistas esimesel katsel. Tänavu isiklikku tippmarki oluliselt parandanud Pihela on lõppvõistlusele pääsenute rekordite võrdluses tulemusega 1.92 kolmas.

2021. aasta Tallinnas toimunud U20 EMil teenis Pihela 1.86-ga kolmanda koha. Tänavusel EMil peetakse lõppvõistlus Jeruusalemmas kolmapäeva õhtul.

Seitsmevõistleja Liisa-Maria Lusti oli esimesel alal ehk 100 m tõkkejooksus 13,88-ga kaheksas. Kõrgushüppes jäi tema laeks 1.80. Kuulitõukes püstitas Lusti oma isikliku rekordi 11.21, kolme ala järel on eestlanna 2582 punktiga neljas. Isikliku rekordi võrdluses (5836 punkti) on ta võistlejate hulgas viiendal kohal.

Teivashüppe kvalifikatsioonis tegi Robert Kompus isikliku rekordi, saades viimasel katsel kirja 5.15 ja garanteeris koha finaalvõistlusel. Karl Kristjan Pohlaku laeks jäi 4.85-ga, mis edasipääsu ei taganud. Ka teivashüppe lõppvõistlus toimub kolmapäeva õhtupoolikul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles