Eestlaste abiga Moskvasse pääsenud jalgpallur põgenes riigist droonirünnakute tõttu

Karl Mihkel Eller
Copy
Mathias Normann mullu aprillis, kui kuulus laenulepingu alusel Inglismaa klubisse Norwich City. Samas sidus teda Rostovi klubiga Venemaal kehtiv leping.
Mathias Normann mullu aprillis, kui kuulus laenulepingu alusel Inglismaa klubisse Norwich City. Samas sidus teda Rostovi klubiga Venemaal kehtiv leping. Foto: Chris Radburn/Reuters/Scanpix

Moskva Dinamo jalgpallimeeskonda kuulunud norralane Mathias Normann on Venemaalt lahkunud. Klubi esindaja sõnul kartis Normann oma turvalisuse pärast, sest Moskvat on tabanud Ukraina droonirünnakud. Eelmisel aastal aitas norralasel Venemaa pealinna klubiga liituda endiste Eesti koondislaste agentuur NESTA Sport Group.

27-aastane Normann sõlmis lepingu Venemaa Rostovi klubiga juba 2019. aastal, kuid 2021. aasta augustis siirdus laenulepingu alusel Inglismaale Norwich Citysse. Seal mängis ta terve aasta ehk viibis Inglismaal ka siis, kui Venemaa alustas vallutussõda Ukrainas.

Mullu augustis lõppes aga laenuleping ning kaitsesuunitlusega poolkaitsja oli liitumas Itaalia klubiga Lecce, kuid üleminek takerdus bürokraatiasse. Lõpuks maandus ta Moskva Dinamos.

Normann tegi Venemaa pealinna klubis kaasa terve eelmise hooaja, kuid nüüd, mil Ukraina on intensiivistanud droonirünnakuid Moskvas, otsustas riigist põgeneda. Seda kinnitas Venemaa uudistekanalitele Dinamo mänedžer Pavel Pivovarov, vahendab Norra meedia.

«Normann saatis Rostovile ja Dinamole lepingu lõpetamise avalduse. Ta viitas neile (droonirünnakutele – toim) ja väidab, et lahkus riigist julgeolekukaalutlustel,» selgitas Pivovarov Sport Expressile. Ta lisas, et koos Rostoviga uuritakse nüüd, kas mängija vastu on võimalik kasutusele võtta õiguslikke meetmeid.

Kuna Normann kuulus pärast Venemaa agressiooni Ukrainas jätkuvalt Venemaa klubi hingekirja, siis keelati tal ka Norra rahvuskoondise esindamine. Oma riigi koondise eest on ta seni pidanud 12 mängu ja löönud ühe värava.

Aasta eest kirjutas Postimees, kuidas endised Eesti jalgpallikoondislased Andrei Stepanov ja Jevgeni Novikov aitavad ka pärast sõjalist sissetungi Ukrainasse välismängijatel Venemaale pääseda.

Stepanov kinnitas toona, et Norrat koondise tasemel 12 korda esindanud Normann läks Venemaale suure palga pärast, mida talle mujal poleks makstud. «Meie pole kedagi kunagi survestanud, et nad Venemaale läheksid. Antud juhul on see Normanni enda valik ja me ei saa teda kuidagi kritiseerida. Kui ainult spordist rääkida, siis on Dinamo ka hea sportlik projekt, millega kaasneb suur töötasu,» ütles Stepanov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles