BLOGI JA GALERII Eesti sai OM-valikturniiri avamängus Tšehhilt valusa kaotuse

Copy

Eesti korvpallikoondis võõrustas Pariisi olümpia eelkvalifikatsiooniturniiri avamängus Tondiraba jäähallis Tšehhit ja pidi vastu võtma 74:77 kaotuse. Postimees vahendas mängu otseblogis.

Enne mängu

Tallinnas peetav nelja meeskonna vaheline võistlus on vaid pool Eesti ja Poola korraldatavast ühisest eelvalikturniirist. Mängime laupäeval Tšehhi, pühapäeval Põhja-Makedoonia ja teisipäeval Iisraeliga. Ses seltskonnas tuleb jõuda kahe parema hulka.

Kaks Tallinna-turniiri edukamat sõidavad tšarterlennuga Poola Gliwicesse, kus oma miniturniiri on ära mänginud korraldajate kõrval ka Ungari, Bosnia ja Hertsegoviina ning Portugal. Neistki jätkab kaks edukamat.

18. augustil peetakse poolfinaalid ja 20. augustil finaal. Ning ainult finaali võitja ehk Tallinnas ja Gliwices mängiva okteti parim meeskond pääseb järgmisel aastal peetavale otsustavale valikturniirile.

24. juulil ettevalmistust alustanud Eesti alistas kontrollmängudes kahel korral Ungari ja kaotas Soomele. Eelkvalifikatsiooniturniiril peaks lõpuks kõik veel rivvi jäänud põhitegijad olema rivis.

Eesti koondise koosseis

Tagamängijad: Kasper Suurorg, Kristian Kullamäe, Mikk Jurkatamm, Joonas Riismaa

Ääred: Henri Drell, Sander Raieste, Hugo Toom, Artur Konontšuk

Korvialune: Matthias Tass, Mihkel Kirves, Kregor Hermet, Kaspar Treier

Meie esimene vastane Tšehhi pääses 2021. aastal Tokyos esmakordsel olümpiale. Jagu saadi Iraanist, aga kaotati Prantsusmaale ja USA-le. Lõpuks teeniti üheksas koht.

Ent võrreldes toonasega on rivid oluliselt lahjemad. Eemale jäävad Euroliiga tähed Tomáš Satoranský ja Jan Veselý ning EuroCupi tsentrite paremikku kuuluv Ondřej Balvín.

Probleeme on tšehhidel korvi all veelgi. Martin Peterkat on seganud õlamure, Martin Kříži varbavigastus. Tõsi, ka Eestil on eesliinis olulisi puudujaid eesotsas Maik-Kalev Kotsariga.

«Eesti mängib kodus. Neil on noor ja energiline tiim. Nad kaitsevad ja viskavad väga hästi,» iseloomustas sel suvel Tšehhi koondis peatreenerina alustanud Diego Ocampo võõrustajaid.

«Mõned mehed mängivad Euroopa erinevates paikades väga hästi. Neil jagub kogemust. Eesti on selle esimene eelvalikturniiri soosik.»

Ta lisas: «Aga me teame, mida tahame – mängida 40 minutit suuremate mõõnadeta. Väga tähtis on stabiilselt esineda nii kaitses kui ka rünnakul kogu mängu ulatuses.»

Tšehhi koondise koosseis

26 David Böhm (206 cm) Praha USK

7 Vojtěch Hruban (202 cm) London Lions

22 Michal Kozak (203 cm) Hamburg

27 Vít Krejčí (199 cm) Atlanta Hawks

31 Martin Kriz (200 cm) Nymburk

77 Tomáš Kyzlink (198 cm) Limoges CSP

15 Martin Peterka (203 cm) Strasbourg

9 Viktor Polpan (191 cm) Brno

20 Šimon Puršl (205 cm) Brno

19 Ondrej Sehnal (190 cm) Nymburk

3 Spencer Svejcar (193 cm) Ústí nad Labem

11 Matej Svoboda (200 cm) Děčín

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles