PM BUDAPESTIS Millised on Rasmus Mägi šansid? Kas Warholm on jälle kuningas?

Karl Juhkami
, Budapest
Copy
Norralane Karsten Warholm (esiplaanil) on meeste 400 m tõkkejooksus suurfavoriit, kuid enne võistlust talle kuldamedalit siiski kaela ei riputa. Rasmus Mägi (paremal) puhul tasub rääkida finaali unistusest.
Norralane Karsten Warholm (esiplaanil) on meeste 400 m tõkkejooksus suurfavoriit, kuid enne võistlust talle kuldamedalit siiski kaela ei riputa. Rasmus Mägi (paremal) puhul tasub rääkida finaali unistusest. Foto: Odd Andersen/AFP/Scanpix

400 m tõkkejooksja Rasmus Mägi on viimastel tiitlivõistlustel alati flirtinud finaalkohaga: 2021. aasta Tokyo olümpial ning mullusel Oregoni MMil õnnestus tal tihedast kadalipust ka läbi murda, 2019. aasta Doha MMil jäi omakorda esimesena finaali ukse taha. Kuidas võiks minna seekord Budapestis?

31-aastane tartlane on oma põhialal teinud tänavu - pooleldi olude sunnil -, kõigest kolm starti. Hooaja avas ta 21. juunil Poolas toimunud võistkondlikel Euroopa mängudel, kui läbis tõketega staadioniringi 48,63ga.

Kaks nädalat hiljem sai Mägi Stockholmi Teemantliiga etapil kirja 49,04, kuid juuli lõpuks oli sellest ajast juba sekund kärbitud: Eesti meistrivõistlustel püstitas ta 48,04ga Kadrioru staadioni rekordi. Vähe sellest, tegemist oli ka veerandmaileri karjääri paremuselt teise ajaga: kiiremini on ta lipanud vaid korra, mullu Paavo Nurmi mängudel (47,82).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles