BLOGI JA GALERII Eesti naiskond ei suutnud EMi võiduarvet avada, aga lootus säilis (5)

Postimees Sport
Copy

Eesti võrkpallinaiskond jätkas kodust EM-finaalturniiri 1:3 (26:24, 24:26, 9:25, 18:25) kaotusega Slovakkiale. Samas säilis homseks viimaseks vooruks võimalus võidelda edasipääsu eest. Ülevaate leiab allolevast blogist.

Enne mängu

Senised kolm mängu kaotanud eestlannad ei vaja edasipääsu lootuste säilitamiseks igal juhul võitu. Slovakkial on kirjas kaks võitu ja sama palju kaotusi. D-alagrupi soosikutelt Hollandilt ja Prantsusmaalt saadi lüüa, alistati Soome ja Hispaania.

Igal juhul selgub Eesti saatus homme. Eeldusel, et soomlased jäävad päeva avamängus alla Hollandile, pääseks meie naised Hispaania 3:0 alistamisega alagrupist edasi.

D-alagrupp.
D-alagrupp. Foto: Kuvatõmmis

«Me isegi ei mõtle kaotamisele. Meie mentaliteet pole see, et meil on võitu vaja, vaid see, et me tahame seda võitu. Palusin naiskonnal just niimoodi mõelda. Usun, et suudame viimased mängud võita. Kui naised mängivad natukene agressiivsemalt, suudame seda,» ütles Eesti koondise peatreener Alessandro Orefice pärast pühapäevast kaotust Hollandile.

Võistkonna üks liidreid Kertu Laak lisas: «Saime valusa kaotuse, aga turniir pole läbi. Slovakkia võitis Soomet, aga nad pole mingi imetiim. Kui suudame Slovakkiat võita – usun, et see on täiesti võimalik –, siis saame surnud ringi tekitada. Hispaania pole ka mingi supernaiskond, kui nad Slovakkiale kaotasid. Meil on kuni viimase mänguni eesmärk alagrupist edasi pääseda.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles