BLOGI MMi 5. päev: Mägi on MMi seitsmes mees, Tugi võistlus ebaõnnestus

Karl Juhkami
, Budapest
Copy

Budapestis toimuva kergejõustiku MMi 5. päeval on võistlustules kaks eestlast. Hommikul astus areenile odaviskaja Gedly Tugi, kelle võistlus paraku ebaõnnestus. Õhtul pakkus positiivsemaid emotsioone 400 m tõkkejooksja Rasmus Mägi, kes jooksis end seitsmendaks (48,33).

Enne võistluspäeva:

21-aastane Tugi astub Budapestis võistlustulle omapärasest seisust. Ühest küljest on ta tänavune U23 EM-hõbemedalist ning viinud isikliku rekordi ka 60.65 peale. Teisalt pole viimased võistlused kõige paremini välja tulnud... 

Nõnda käis Magnus Kirdi näpunäidete järgi harjutav odaneiu MMi eel muredele lahendust otsimas Kääriku laagris ning enesetunde põhjal julges ta päev enne kvalifikatsiooni väita, et see ka toimis.

«Laagri eesmärgiks oli saada tagasi füüsiline jõud. Seal sai rahulikumalt trenni teha ning kõik õnnestuski: näitajad läksid tagasi kevadisele tasemele,» kinnitas ta.

Tugi prognoosis, et kui tal õnnestuks Budapestis teha isikliku rekordi lähedane tulemus, mahuks ta 12 finalisti sekka. «Arvan, et vähemalt 60 meetrit viib lõppvõistlusele, aga seda ei tea kunagi, mida teised teevad. Mina seda kontrollida ei saa,» lausus ta, kuid täpsustas, et meetreid ta endale eesmärgiks ikkagi ei võta. «Pigem võtan eesmärgiks asju, mis aitaksid mul lõppvõistlusele jõuda. Lõppvõistlus võiks olla tagajärg, mitte eesmärk.»

Kui hommikul hoiavad eestlased pöidlaid Tugile, siis õhtul veelgi tugevamalt Rasmus Mägile. Nimelt tuleb 31-aastane tartlane starti 400 m tõkkejooksu finaalis, kus hõivab neljanda raja.

Meeste 400 m tõkkejooksu finalistid.
Meeste 400 m tõkkejooksu finalistid. Foto: Kuvatõmmis

Mida ootab Budapestis seni stopperile 48,58 ja 48,30 mananud Mägi finaalist? «Minu jaoks on eelkõige põnev oma võimed ajalises mõttes realiseerida,» sõnas ta pärast poolfinaali. «Sellistes tingimustes – ja eriti MM-finaale – tihti joosta ei saa. Tahaks selle maksimaalselt hästi ära kasutada ja tõesti väga-väga hea aja joosta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles