Järgmise WRC-etapi kohale on kerkinud murepilved

Postimees Sport
Copy
Kreeka MM-ralli 2022. aastal. Fotol Ott Tänak ja Martin Järveoja Hyundai i20 Rally1-autoga.
Kreeka MM-ralli 2022. aastal. Fotol Ott Tänak ja Martin Järveoja Hyundai i20 Rally1-autoga. Foto: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport

Ralli MM-sarja lühikese puhkus peaks läbi saama täpselt kahe nädala pärast, kui automootorid pannakse mürisema Kreekas Akropolise rallil. Riigis valitseb aga dramaatiline olukord, sest mitmes piirkonnas on möllama metsa- ja maastikutulekahjud ning on välja kuulutatud eriolukord. Kui tulekahjud ei näita vaibumise märki, võib see kujuneda saatuslikuks ka MM-rallile.

Kreeka võimud andsid neljapäevaks suurele osale riigist metsatulekahjuhoiatuse. Kreeka MM-ralli marsruut kulgeb läbi ala, kus praegu on väga kõrge või kõrge tuleoht.

Olukord on keeruline, eriti Boiootia regioonis, kus inimesi on põlengute tõttu evakueeritud. Piirkonnas on kavas korraldada ka üks Kreeka MM-ralli kiiruskatse, 21 km pikkune Livadia katse.

Soome portaali rallit.fi vahendas Kreeka veebilehte news247.gr, mille andmetel hävis kolmapäeval tulekahjus ajalooline Ósios Loukász klooster. UNESCO maailmapärandi nimistusse kuuluv klooster asub Livadia katse finišist vaid kümnekonna kilomeetri kaugusel.

Põlengutele annavad hoogu juurde tuul ning just seetõttu pidid nädala alguses oma testid edasi lükkama Toyota ja Hyundai meeskond. Testimiseks valiti Loutraki ja Korinthose piirkond, kus veel eile kehtis väga kõrge tuleoht, kuid tänaseks peaks tase kraadi võrra allapoole langema. Tiimid pidid testidega jätkama neljapäeval, kuid hetkel pole veel infot, kas see ka nii läks.

Kreeka MM-etapi keskus asub Lamia linnas, mille ümbruses kehtib suure tuleohu hoiatus. Olukorda võib leevendada tõsiasi, et tuul peaks järgmistel päevadel vaibuma ning ehk saadakse maastikupõlengud kontrolli alla. Järgmine MM-ralli on kavas 7.-10. septembrini.

Viimati jäi MM-etapp metsatulekahjude tõttu ära neli aastat tagasi, kui 2019. aastal ei saanud toimuda Austraalia ralli. Toona maailmameistriks tulnud Ott Tänak kindlustas MM-tiitli eelviimasel etapil Hispaanias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles