FIFA määras MMi finaali järel mängijat suudelnud alaliidu presidendile tegutsemiskeelu

Postimees Sport
Copy
Hispaanias korraldatud meeleavaldusel näidati Luis Rubialesile sümboolselt punast kaarti.
Hispaanias korraldatud meeleavaldusel näidati Luis Rubialesile sümboolselt punast kaarti. Foto: Isabel Infantes/Reuters/Scanpix

Kired värske naiste maailmameistri Hispaania ümber ei vaibu. Finaali järel skandaali sattunud võiduka Hispaania naiskonna alaliidu president Luis Rubialesile kehtestati 90 päeva pikkune jalgpallis tegutsemise keeld.

Rubiales jäi autasustamisel silma võiduka mängija Jenni Hermoso huultele suudlemisega. Rahvusvaheline jalgpalliliit (FIFA) määras Hispaania vutiliidu bossile karistuse uurimise ajaks. Lisaks keelas FIFA distsiplinaarkomisjon Rubialesl ja kogu alaliidul Hermosoga suhelda.

Ametliku teate kohaselt on Rubiales kõrvaldatud kõikidest jalgpallialastest tegevustest nii koondiste kui ka klubidega seonduvalt. Keeld hakkas kehtima 24. augustist.

Rubiales endal süüd ei näe. «Ma ei astu tagasi. Tegemist on ühiskondliku mõrvaga. See oli spontaanne suudlus. Vastastikune, eufooriline ja konsensuslik,» ütles ta.

Paljud pole sellega aga nõus. Professionaalseid naisjalgpallureid koondava organisatsiooni FUTPRO kaudu esitas 81 Hispaania mängijat, nende hulgas 23 MMil osalenut, avalduse, et Rubiales ametist taanduks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles