Prantsusmaa kapten pärast kaotust Lätile: ma kardan koju minna

Karl Mihkel Eller
Copy
Nicolas Batum (palliga).
Nicolas Batum (palliga). Foto: Yasuyoshi Chiba/AFP/Scanpix

Korvpalli MM-finaalturniiril Lätile 86:88 kaotanud Prantsusmaa alagrupist edasi kaheksandikfinaali ei pääse. Koondise kapten Nicolas Batum oli kaotusest šokeeritud ning tunnistas, et kardab tagasi kodumaale minna.

Batum tunnistas pressikonverentsil, et Prantsusmaa koondis oli MMile suurte ootustega, kuid nüüd, vähem kui aasta enne Pariisi olümpiat, vajab meeskonna mikrokliima muutust. «Meie jaoks on see suur pettumus. Tulime siia suurte ootustega ja vedasime palju inimesi alt, kõigepealt iseennast. Meil tuleb 12 kuu pärast suur asi,» rääkis Batum.

Vahetult pärast kohtumist kritiseeris Batum Prantsusmaa korvpalliliidu MMi-eelset otsust, et nad ei luba koondises mängida mängujuht Thomas Heurtelil põhjusel, et too sõlmis pärast sõja algust lepingu Venemaa klubiga.

Batum nimetas ennast, Nando de Colot, Rudy Gobert’i ja Evan Fournieri nendeks, kes peaksid olema eeskujuks teistele meeskonna mängijatele. Batum nimetas väljalangemist suurimaks pettumuseks, mida ta Prantsusmaa särgis kunagi kogenud on.

«Mul on olnud raskeid kaotusi, aga seda turniiri kaugemas faasis. Kui kaotad veerandfinaalis või poolfinaalis, võib öelda, et oled võistelnud. Me ei pääsenud esimesest ringistki edasi.

Ma ei häbenenud koondise särki, kuid nüüd kardan koju minna. See on esimene kord, kui mul on häbi seda dressi kanda, sest paljud inimesed usuvad meisse. Vajame kõigi tõelist pühendumist,» lisas Batum, kelle jaoks on see viimane MM ning kes soovib koondisekarjääri lõpetada pärast Pariisi olümpiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles