Skandaal Venemaal: treener sundis noorsportlasi dopingut kasutama

Karl Mihkel Eller
Copy
Dopingukontrolli vahendid. Foto on illustratiivne.
Dopingukontrolli vahendid. Foto on illustratiivne. Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS/Scanpix

Seitse noort Venemaa jäähokimängijat jäid aprillis vahele dopingutarvitamisega. Nüüd on noored rääkinud suu puhtaks ning tuli välja, et keelatud aineid sundis neid kasutama nende füüsilise ettevalmistuse treener.

Venemaa on pikemat aega olnud dopingu tarvitamise osas rahvusvahelises mustas nimekirjas. Pärast Ukraina sõja algust on riik veelgi rohkem kapseldunud ning sõltumatute dopinguküttide ligipääs on raskendatud. Seetõttu meenutab keelatud ainete vohamine Venemaal metsikut läänt.

Ufa Salavat Julajev on Venemaa hokiliiga KHLi üks suurimaid klubisid. Nende noortemeeskonnas Tolpar avastati aprillis seitse dopingupatust. Nüüd on mängijad öelnud, et meeskonna füüsilise ettevalmistuse treener Igor Zagretdinov sundis neid keelatud aineid võtma, kirjutas Championat.

Zagretdinov tegi neile erinevaid süste, mis sisaldasid tundmatut ainet ja kahtlaseid toidulisandeid. Mängijad on vanuses 18–20 aastat. Sportlaste sõnul üritasid nad ainetest keelduda, kuid treener ähvardas, et läheb sel juhul juhtkonna jutule. Zagretdinov ähvardas ka, et mängijate karjäär läheb keeruliseks, kui nad dopinguga ei nõustu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles