BLOGI Võimas Saksamaa võttis küll jõuga oma, kuid Eesti mängupilt oli kohati julgustav

Karl Juhkami
, reporter
Copy

Eesti meeste võrkpallikoondis alustas Itaalias toimuvat EMi 0:3 (22:25, 19:25, 19:25) kaotusega Saksamaale. 

Avageimis õnnestus eestlastel Euroopa edetabelis kuuendal real asuvatele sakslastele kenasti vastu saada, kuid 22:23 seisult tehtud serviviga ning järgnenud rünnakueksimus kinkisid geimi ikkagi vastastele.

Teises geimis rebis Saksamaa maruliste servide eel kohe alguses ette ega vaadanud seejärel tagasi. Kolmandas geimis oli mängu kuni seisuni 15:17, seejärel lendasid meie pallingud taas võrku-auti ning sakslased said 86-minutilise mängu järel võitjatena duši alla minna. 

«Enda serv ei töötanud üldse ja vastane sai teha supermängu rünnakul. Neid ongi raske pidurdada, kui serviga ei suuda seda teha,» osutas peatreener Alar Rikberg pärast mängu sakslaste vastuvõtuprotsendile (56), mis järel lisas. «Enda nurgaründajad jäid ka vastuvõtul korralikult hätta.»

Kuigi Robert Täht tõi Eesti resultatiivseimana 11 punkti (efektiivsus +6, rünnak 56%), siis vastuvõtt oli tal kõigest 22%. Teise nurgamehena algkoosseisu kuulunud Märt Tammearu sai kaitses küll veidi paremini hakkama (31%), kuid oli hädas jällegi rünnakul (7 punkti, 28%).

Liiga palju ei tulnud lisa ka diagonaalosakonnast: alustanud Oliver Venno saldo (4 punkti, 33%), vahetusest sekkunud Renne Teppan (4 punkti, 57%). Sakslaste resultatiivseimad olid Grözer 16 (+8, 71%), Reichert 13 (+9, 65%) ja Schott 11 (+4, 47%).

Eesti koondise rünnakuprotsent oli täna 45 ja vastuvõtt 39, Saksamaa numbrid vastavalt 61 ja 56 (!). Servijoone tagant sepistasid meie mehed 3 ässa, seda 13 veaga. Saksamaa virutas 6 ässa ja tegi 15 viga.

Põhjalikumalt saab kohtumise käekäiguga tutvuda allolevas blogiaknas:

Enne mängu:

Eesti ja Saksamaa on varasemalt omavahel kohtunud kümme korda ning kaalukausid on selgelt (9-1) vastaste kasuks. Sinisärkide ainus võit pärineb 2005. aasta Euroopa liiga kodumängust, kui Rakveres võideti 3:1. 

Üldjuhul on vastased – kelle auhinnakapist võib leida 2017. aasta EM-hõbeda ja 2014. aasta MM-pronksi, rääkimata varasematest autasudest eesotsas 1970. aasta MM-tiitliga – meist meist geimidega 3:0 üle sõitnud. Nõnda läks ka 2021. aastal Tallinnas toimunud EMil, kus ühte alagruppi kuulusime ja sakslased 25:19, 25:16, 25:21 võidu võtsid.

Eesti ja Saksamaa mälestusväärsim kohtumine on aga 2017. aasta MM-kvalifikatsioonimäng, kus Eestil õnnestus 0:2 kaotusseisust mäng otsustavasse geimi viia. Paraku lõppes see ikkagi sakslaste 3:2 (-21, -22, 21, 23, -11) võiduga. See ja päev hiljem tulnud 1:3 allajäämine Belgiale tähendasid, et Eesti jäi kuus aastat tagasi esimesena MM-finaalturniiri ukse taha. 

Naastes aga tänapäeva, siis Eesti koondise peatreener Alar Rikberg ütles ERRile meie esimese vastase kohta järgnevat. «Saksamaa on füüsiliselt väga võimekas ning neil on hea kombinatsioon väga kogenud ja noorema põlvkonna mängijatest. Koondises on tagasi [diagonaalründaja] György Grozer ja [sidemängija] Lukas Kampa ja see teeb nad märgatavalt ohtlikumaks.

Metsik surve servil, võimsad kõrgused ja kiirused rünnakul. Neil on nii palju kvaliteeti, et võivad EM-il medalile mõelda,» kostis peatreener Saksamaa kohta ning lisas, et Eestil selles mängus mingit võidukohustust pole. «Meie ülesanne on platsile minna, EMi rütmi sisse elada ja võimalik, et lisaks algkoosseisule ka teistele meestele mänguaega anda.»

Eesti koondis

Sidemängijad: Renet Vanker, Markkus Keel

Diagonaalründajad: Oliver Venno, Renee Teppan

Nurgaründajad: Robert Täht, Martti Juhkami, Märt Tammearu, Karli Allik

Temporündajad: Andri Aganits, Timo Tammemaa, Henri Treial, Marx Aru

Liberod: Silver Maar, Johan Vahter

Saksamaa koondis

Sidemängijad: Lukas Kampa, Johannes Tille 

Diagonaalründaja: György Grozer

Nurgaründajad: Christian Fromm, Moritz Reichert, Ruben Schott, Moritz Karlitzek, Erik Röhrs

Temporündajad: Anton Brehme, Florian Krage, Tobias Krick, Lukas Maase

Liberod: Denys Kaliberda, Julian Zenger

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles